Foto: F64
Ar lielu entuziasmu, ticību jaunajās hokeja paaudzes potenciālam un Nacionālās Hokeja līgas (NHL) treneru līdzdalību darbu sākusi Kārļa Skrastiņa un Oskara Bārtuļa organizētā hokeja meistarības vasaras nometne jaunajiem hokejistiem, kas turpināsies līdz 4. jūlijam un norisinās Jelgavā, informē nometnes organizatori.

Aicinājumam izmantot unikālo iespēju uzlabot savas hokeja spēlēšanas iemaņas NHL un Latvijas izlases spēlētāju vadībā vasaras nometnes ietvaros ir atsaukušies 74 bērni (65 spēlētāji un deviņi vārtsargi) vecumā no septiņiem līdz 16 gadiem, kuru vidū ir arī jaunieši no kaimiņvalstīm - Baltkrievijas, Somijas un Lietuvas.

"No savas pieredzes varu apliecināt, ka viņi ir izcili profesionāļi savā jomā, un viņi nometnes laikā palīdzēs jauniešos ielikt to praktisko pamatu, kas nākotnē paaugstinās viņu izredzes kļūt par profesionāliem spēlētājiem un veidot pārliecinošu karjeru," saka Latvijas izlases un Filadelfijas "Flyers" NHL kluba aizsargs Oskars Bārtulis.


"Darbs nometnē norisinās vairākās grupās. Treniņu mērķis ir uzlabot spēlēšanas tehniku un strādāt pie niansēm," stāsta Kārlis Skrastiņš, kurš ir gandarīts par pusaudžu atdevi treniņos. "Prieks, ka jaunieši, par spīti saulainajam laikam, šo lietu uztver ļoti nopietni un ir gatavi mācīties, lai gūtu sasniegumus. Tas mūs iedvesmo un mēs netaupām spēkus, lai dotu jaunajiem censoņiem mūsu zināšanas un dalītos pieredzē."

Jaunie hokejisti ir uzsākuši treniņu programmu - ik dienas notiek divi ledus treniņi Jelgavā "Krājbankas" ledus hallē un ārpus ledus nodarbības. Kopumā paredzētas astoņas treniņu dienas, kurās jaunā spēlētāju paaudze uzlabos savas prasmes kopā ar Latvijas izlases aizsargiem Oskaru Bārtuli un Kārli Skarstiņu un treneriem, kuru vidū ir rūdītie NHL profesionāļi – slidošanas tehnikas speciālists Vjačeslavs Kuzņecovs no Filadelfijas "Flyers" un ripas kontroles un metienu tehnikas treneris Tims Turks no Motreālas "Canadiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!