Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Atlantas "Thrashers" uz pieciem gadiem pagarinājis līgumu ar vienu no saviem vadošajiem aizsargiem Dastinu Bifuljēnu.

Līgums noslēgts uz pieciem gadiem par 26 miljoniem dolāru (13,5 miljoniem latu).

25 gadus vecais Bifuljēns pēc šīs sezonas būtu kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu.

Iepriekš Bifuljēns spēlēja uzbrukuma pozīcijā, tomēr starpsezonā viņš pievienojās "Thrashers" komandai un tika pārbīdīts aizsardzībā.

Pirms pievienošanās Atlantas klubam viņš kopš 2005.gada pārstāvēja Čikāgas "Blackhawks" komandai, palīdzot tai pagājušajā sezonā iegūt Stenlija kausu.

Kā izteicās "Thrashers" komandas ģenerālmenedžeris Riks Dadlijs, līguma pagarināšana ar Bifuljēnu bija viena no vienības prioritātēm.

"Dastins sevi parādījis kā elites hokejists un ir viens no līderis gan uz ledus, gan ārpus laukuma," teica Dadlijs. "Redzam viņu kā augsta kalibra hokejistu mūsu komandā vēl daudzus gadus."

Tikmēr pats Bifuljēns atzina, ka šāda līguma noslēgšana viņam uzliek papildu slogu uz pleciem. "Esmu uzņēmies izaicinājumu un ceru, ka viss būs kārtībā," teica aizsargs. "Komandā ir daudz jauno talantu, un mēs varam kļūt tikai labāki."

Šosezon Bifuljēns ir guvis uzvaras vārtus jau sešos "Thrashers" komandas spēlēs, kas ir labākais rādītājs starp aizsargiem visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!