Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers atgriezies Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Sanhosē "Sharks". Tā ir komanda, kas viņu 2015. gadā izraudzījās jauno spēlētāju draftā, bet vēlāk bija spiesta aizmainīt, lai iegūtu zvaigzni aizsarga Ērika Karlsona personā. Balcers tagad ir apbružājies pasaules hokeja mekā un lūkos nostiprināties galvenajā komandā.

"Sharks" komanda Latvijas hokeja līdzjutējiem ir siltās atmiņās, jo tieši tur savu NHL karjeru sāka Sandis Ozoliņš un Artūrs Irbe. Pēc Balcera atgriešanās Sanhosē kluba sistēmā atkal būs divi latvieši, jo līgums ar fārmklubu "Barracuda" ir aizsargam Kārlim Čukstem, kuru arī draftēja 2015. gadā.

2017./2018. gada sezonā Balcers "Barracuda" sastāvā 67 spēlēs guva 23 vārtus un izdarīja 25 rezultatīvas piespēles. Tad viņu 2018. gada septembrī iekļāva starpsezonas lielākajā maiņas darījumā, lai no Otavas "Senators" iegūtu aizsargu Karlsonu. Pēc divām sezonām Kanādā "Senators" iekļāva latvieti neaizsargāto spēlētāju sarakstā, un "Sharks" izmantoja iespēju iegūt latvieti, uz kuru reiz jau lika cerības. Visticamāk, "Senators" nedomāja, ka kāda komanda izvēlēsies Balceru, un cerēja, ka viņš būs pieejams, kad kādam pamatsastāva hokejistam būs veselības problēmas.

Pašam Balceram šādas pārmaiņas varētu nākt par labu, jo "Senators" rindās viņš nebija iemantojis trenera simpātijas, kā arī savainojumi bremzēja viņa progresu. Turklāt šis Balceram ir arī pēdējais līguma gads, tāpēc arī no finansiālā aspekta viņam ir svarīgi sevi apliecināt.

Balcers Sanhosē kluba rīcībā varētu būt tikai februāra sākumā, jo vispirms jānokārto imigrācijas jautājumi, pārceļoties no Kanādas uz ASV, kā arī jāievēro NHL izstrādātie drošības protokoli, lai mazinātu iespēju saslimt ar Covid-19.

"Senators" nerēķinājās ar Balceru


Pēc tam, kad "Senators" zaudēja Balceru, komandas ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions preses konferencē medijiem nelikās īpaši sarūgtināts. "Viņam tika dota iespēja. Mums bija sajūta, ka Otavas "Senators" sastāvā ir labāki spēlētāji. Mēs viņam vēlam tikai labāko Sanhosē sastāvā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!