Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Sanhosē "Sharks" zvaigznei Evanderam Keinam draud pamatīgas nepatikšanas, ja apstiprināsies fakts, ka viņš viltojis potēšanās pret Covid-19 sertifikātu, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Septembra izskaņā vairāki NHL apskatnieki sociālajos tīklos ziņoja, ka pret Keinu uzsākta lieta par Covid-19 protokola pārkāpumiem, tomēr netika konkretizēts, par kādiem pārkāpumiem ir runa. Tagad "Front Office Sports" vēsta, ka Keins, iespējams, uzrādījis viltotu potēšanās sertifikātu. NHL un "Sharks" pagaidām nav komentējuši notikumus saistībā ar Keinu.

NHL Covid-19 protokols tieši nenosaka sodus par viltotu potēšanās sertifikāta uzrādīšanu, tomēr sankcijas var sekot par noteikumu un NHL kārtības neievērošanu. Šajā gadījumā hokejists var saņemt vairāku spēļu diskvalifikāciju un naudas sodu, bet klubam var draudēt naudas sods un NHL drafta izvēles tiesību atņemšana.

Tomēr lielākas nepatikšanas Keinam draud kā civilpersonai. Ja pierādīsies fakts par potēšanas sertifikāta viltošanu, hokejistam draud pieci gadi ASV Federālajā cietumā. Savukārt Kanādā, ja iebraucot uzrādi viltotu Covid-19 potēšanās sertifikātu, var piespriest līdz pat 750 000 ASV dolāru lielu naudas sodu un sešus mēnešus cietumā.

Latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera komandas biedrs šobrīd nepiedalās treniņos pirms jaunās sezonas un, visticamāk, nesāks sezonu kopā ar pārējiem "Sharks" hokejistiem.

Vasarā Keins iekūlās nepatikšanās, jo viņa atsvešinātā sieva Anna Keina apgalvoja, ka hokejists izdarījis likmes uz "Sharks" spēlēm, kas ir pretlikumīgi. NHL veiktajā izmeklēšanā pārkāpumus nesaskatīja, tomēr izmeklēšana turpinoties par diviem citiem gadījumiem, kas saistīti ar "neatbilstošu uzvedību, kas apdraud kluba citu pārstāvju veselību un drošību".

Tomēr ar to Keina nepatikšanas nebeidzas. Keina sieva vēl iesniegusi sūdzību par seksuālu vardarbību un vardarbību ģimenē, kurā aug arī 2020. gadā dzimusī meita Kensingtone. Keina advokāts medijiem noliedza, ka hokejists "būtu kādreiz izmantojis Keinas kundzi vai viņu meitu Kensingtonu, kuru viņš lolo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!