Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas "Senators" maiņas darījumā ieguvusi krievu uzbrucēju Artjomu Aņisimovu.

Aņisimovs iegūts darījumā ar Čikāgas "Blackhawks", kā rezultātā pretējā virzienā devies uzbrucējs Zeks Smits. Abiem hokejistiem ir 31 gads.

Krievu uzbrucējs iepriekšējā sezonā 78 spēlēs guva 15 vārtus un veica 22 rezultatīvas piespēles. Tā bija viņa ceturtā sezona Čikāgā. Pirms tam Aņisimovs trīs sezonas pēc kārtas bija iemetis vismaz 20 vārtus.

Savas NHL karjeras laikā Aņisimovs pārstāvējis arī Ņujorkas "Rangers" un Kolumbusas "Blue Jackets" komandas. Kopumā viņš 746 spēlēs guvis 171 vārtus un veicis 193 rezultatīvas piespēles.

Aņisimovs arī pārstāvējis Krievijas izlasi sešos pasaules čempionātos.

Savukārt Smits līdz šim visas savas 11 NHL sezonas bija spēlējis "Senators" rindās, bet iepriekšējā sezonā viņš 70 spēlēs guva deviņus vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles.

Abiem hokejistiem ir spēkā līgumi līdz 2020./2021. gada sezonas beigām, katram par vienu sezonu saņemot attiecīgi 4,55 miljonus dolāru (4,05 miljonus eiro) un 3,25 miljonus dolāru (2,9 miljonus eiro).

"Senators" iepriekšējā sezonā bija vājākā komanda NHL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!