Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien dramatisku uzvaru izcīnīja Sanhosē "Sharks" ar Rūdolfu Balceru ierindā, bet Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" piedzīvoja zaudējumu.

"Sharks" ar rezultātu 5:4 pagarinājumā pārspēja Lasvegasas "Golden Knights".

Balcers šajā mačā nospēlēja 12:38 minūtes, no kurām 26 sekundes laukumā bija mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Mača 12. minūtē Tomašs Hertls izvirzīja vadībā "Sharks" hokejistus, bet tam sekoja trīs "Golden Knights" vārtu guvumi. Trīs minūtes pēc Hertla metiena precīzs bija Čendlers Stīvensons, bet otrā perioda vidusdaļā divu minūšu laikā vārtus guva arī Makss Pačioreti un Viliams Kerīrs.

Niks Bonino 65 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām vienus vārtus atguva, tomēr trešajā trešdaļā Nikolass Ruā atjaunoja Lasvegasas komandai divu vārtus pārsvaru. Bonino turpināja saglabāt "Sharks" cerības, un 58. minūtē guva vēl vienus vārtus. Timo Meiers sekundi pirms pamatlaika beigām pēc haotiska uzbrukuma izspēles ieguva ripu un paspēja izlīdzināt rezultātu.

Pagarinājumā vārtus komandas neguva, lai arī "Golden Knigts" bija vairākums, bet pēcspēles metienos precīzs bija vienīgi "Sharks" debitants Tomass Bordelo.

Foto: AP/Scanpix/LETA
"Penguins" ar rezultātu 1:4 zaudēja Filadelfijas "Flyers", kas ir viena no līgas vājākajām vienībām. Pēc šī zaudējuma "Penguins" izredzes saglābāt trešo vietu Metropolitēna divīzijā samazinās, un Vašingtonas "Capitals" tagad ir divu punktu attālumā ar vienu spēli rezervē.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 14:36 minūtes, no kurām 3:16 nospēlēja mazākumā. Latvietis divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un uzvarēja 36% iemetienu, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" vienīgos vārtus šajā mačā guva Sidnijs Krosbijs, kurš spēles 57. minūtē panāca rezultātu 1:3. "Flyers" divreiz vārtus guva Noā Keitss, bet pa reizei precīzi meta Morgans Frosts un Treviss Koneknijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!