Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" ar rezultātu 4:3 izbraukumā pārspēja Losandželosas "Kings".

Balcers šajā mačā spēlēja otrajā virknējumā ar Tomašu Hertlu un Aleksandru Barabanovu. Latvietis laukumā pavadīja 12:31 minūti, no kurām minūti nospēlēja mazākumā, bet 13 sekundes – vairākumā. Viņš iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1, bet citos statistikas rādītājos neatzīmējās.

"Sharks" hokejisti spēles trešajā minūtē izvirzījās vadībā pēc Brenta Bērnsa metiena no zilās līnijas, tomēr drīz vien "Kings" pārņēma vadību. Sestajā minūtē Filips Dano izlīdzināja rezultātu, bet astoņas sekundes vēlāk Andreass Atanasiu izpildīja ātru un precīzu metienu pēc ieiešanas uzbrukuma zonā.

31. minūtē Trevors Mūrs panāca rezultātu 3:1 "Kings" labā, bet divas minūtes pēc tam Niks Bonino apturēja pretinieku izrāvienu un vienus vārtus "Sharks" komandai atguva. Savukārt trešās trešdaļas sākumā Aleksandrs Barabanovs spēles rezultātu izlīdzināja.

Cīņa nonāca līdz pagarinājumam, kurā Hertls uzņēmās iniciatīvu, ar skaistām māņkustībām atbrīvojās no sedzēja, apslidoja vārtus un fantastiskā veidā izrāva savas komandas uzvaru.

Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 0:6 kapitulēja Ņujorkas "Islanders" hokejistiem.

"Blue Jackets" vārtus šoreiz sargāja Jonass Korpisalo, kurš atvairīja 27 no 33 pretinieku metieniem, bet Elvis Merzļikins šoreiz palika komandas rezervē.

Uzvarētājiem trīs vārtus guva Anders Lī, bet reizi precīzi bija Džoss Beilijs, Žans-Gabriels Pažo un Broks Nelsons. "Islanders" vārtsargs Iļja Sorokins atvairīja visus 25 metienus.

Vēl vienā mačā Bufalo "Sabres" ar rezultātu 3:1 uzvarēja Lasvegasas "Golden Knights".

Zemgus Girgensons ir atgriezies "Sabres" treniņos, bet tuvākajās pāris spēlēs viņš vēl nepiedalīsies.

"Sabres" labā vārtus guva Peitons Krebss, Viktors Olofsons un Alekss Tuhs. Vienīgos vārtus Lasvegasas komandai guva Bens Hatons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!