Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Rūdolfa Balcera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Sanhosē "Sharks" sestdien piedzīvoja zaudējumu.

"Sharks" viesos ar 0:4 (0:0, 0:2, 0:2) piekāpās Arizonas "Coyotes".

Balcers šajā duelī laukumā pavadīja 13 minūtes un 48 sekundes, no kurām 17 sekundes spēlētas vairākumā, bet vēl 37 sekundes mazākumā. Uzbrucējs trīsreiz meta pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes, pielietoja vienu spēka paņēmienu, reizi bloķēja metienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Coyotes" vadībā izvirzījās otrā perioda sestajā minūtē, kad Kleitons Kellers aizsteidzās ātrajā pretuzbrukumā. Uzbrucējs pietuvojās vārtiem un ar spēcīgu metienu raidīja ripu vārtsargam starp kājām. Piecas minūtes līdz otrās trešdaļas beigām vairākumu ar metienu no iemetiena apļa realizēja Fils Kesels.

Kesels savus otros un komandas trešos vārtus guva 20 minūtes vēlāk, kad vārtu priekšā bija pirmais pie atlēkušās ripas, bet 4:0 viņš panāca divas ar pusi minūtes līdz finālsvilpei.

"Coyotes" uzbrucējs Kesels šajā mačā izcēlās ar "hat-trick", bet Kelleram vārti un divas rezultatīvas piespēles.

"Sharks" ar 30 punktiem 33 spēlēs Rietumu divīzijā ieņem septīto vietu starp astoņām komandām.

Citā spēlē Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" mājās ar 6:3 (2:0, 3:1, 1:2) uzvarēja Ņujorkas "Islanders".

Bļugers savainojuma dēļ ārpus ierindas ir uz nenoteiktu laiku.

Brendons Rasts "Penguins" uzvaru kaldināja ar trim vārtiem, kamēr divus rezultativitātes punktus nopelnīja Džereds Makkāns (0+2), Džeiks Gencels (0+2), Kevins Letangs (0+2) un Sidnijs Krosbijs (1+1). "Islanders" rindās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Metjū Barzals, bet vēl vārtus guva arī Džordans Eberle un Entonijs Boviljē.

"Penguins" ar 46 punktiem 35 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem trešo vietu.

Jau ziņots, ka Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien atvairīja 31 pretinieku metienu, taču ar to bija par maz uzvarai, kamēr Bufalo "Sabres" vienība ar 17.zaudējumu pēc kārtas pietuvojās līgas antirekordam.

Detroitas "Red Wings" mājās pieveica Kolumbusas "Blue Jackets" ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0).

"Blue Jackets" ar 34 punktiem 35 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem piekto vietu, bet "Red Wings" ar 26 punktiem 35 mačos ir astotajā vietā.

Bostonas "Bruins" mājās pieveica Bufalo "Sabres" ar 3:2 (0:1, 1:1, 2:0), sagādājot Bufalo hokejistiem 17.zaudējumu pēc kārtas.

Kopš 2005./2006.gada sezonas, kad tika ieviesta uzvarētāja noskaidrošana pēc neizšķirta pamatlaikā, tā ir kluba garākā zaudējumu sērija. Šajā laikā iegūti tikai divi punkti.

"Sabres" tikai par zaudējumu atpaliek no visu laiku neveiksmīgākās sērijas NHL, kad "Penguins" 2004.gadā no 13. janvāra līdz 22. februārim piedzīvoja 18 zaudējumus.

"Sabres" ar 16 uzvarām 33 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu divīzijā, bet "Bruins" ar 39 punktiem 30 spēlēs ieņem ceturto vietu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!