Foto: AP/Scanpix/LETA

Viens no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" spēlētājiem saslimis ar koronavīrusu "Covid-19", tādējādi kļūstot par pirmo ar vīrusu sasirgušo spēlētāju līgā, ziņo klubs. Iespējams, gan, ka viņš nav vienīgais vienības pārstāvis, kurš inficējies, uzsver medijs "The Athletic".

Kādam vārdā nenosauktam spēlētājam no Latvijas izlases hokejista Rūdolfa Balcera pārstāvētās vienības veiktas pārbaudes, kuru rezultāts bijis pozitīvs, ziņo klubs. Hokejistam bijuši mēreni slimības simptomi, bet šobrīd viņš jau atrodas izolēts no pārējiem.

"Senators" klubs lūdzis arī pārējiem vienības pārstāvjiem ievērot karantīnu un pārbaudīt savu veselību. Savukārt kluba vadība šobrīd informē visus cilvēkus, kuri bijuši saskarsmē ar attiecīgo spēlētāju.

Tiek gan uzskatīts, ka saslimuši vairāki "Senators" hokejisti, bet kluba vadība gaida uz pārbaužu rezultātiem, lai noskaidrotu, cik spēlētāji patiešām inficēti ar "Covid-19", ziņo medijs "The Athletic".

Otavas vienība pirms NHL sezonas pārtraukšanas pagājušonedēļ aizvadīja trīs spēļu sēriju Kalifornijā. Iespējams, ka "Senators" ar vīrusu saskārušies trešdien, kad vienība aizvadīja maču pret Losandželosas "Kings". Dienu iepriekš "Staples Center" arēnā tikās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Losandželosas "Lakers" un Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets", kuras rindās inficējušies četri basketbolisti, min portāls. "Senators" un "Kings" mačs šobrīd ir pēdējā NHL regulārās sezonas aizvadītā spēle.

"Senators" hokejisti nedēļas laikā aizvadīja spēles arī Sanhosē un Anaheimā, lai gan sabiedrības veselības amatpersonas bija brīdinājušas izvairīties no lielu cilvēku skaita pulcēšanas Sanhosē apkārtnē, kur "Covid-19" jau bija ievērojami izpleties.

Jau ziņots, ka NHL vadība sezonu pārtrauca pagājušās nedēļas ceturtdienā, sekojot NBA piemēram. Hokeja un basketbola līgu klubi vairākās Ziemeļamerikas pilsētās izmanto tās pašas arēnas, un Jūtas "Jazz" spēlētāja Rūdija Gobēra saslimšanas gadījums mudināja NHL raizēties par savu spēlētāju veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!