Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Sanhosē "Sharks" piektdien paziņoja par galvenā trenera Boba Bounera atlaišanu.

"Sharks" pagaidu ģenerālmenedžeris Džo Vils piektdien paziņoja, ka komanda no pienākumiem ir atbrīvojusi arī trenera palīgus Džonu Medenu un Džonu Maklīnu, kā arī video asistentu Denu Derovu.

"Kamēr meklējam nākamo "Sharks" ģenerālmenedžeri pēc 19 sezonām, ko šajā amatā bija Dags Vilsons, ir kļuvis skaidrs, ka organizācija atrodas evolūcijas procesā," sacīja Vils. "Pēdējais punkts bija, ka pēdējo trīs sezonu laikā esam izlaiduši izslēgšanas spēles, kas nav pieņemami ne mūsu īpašniekam, ne mūsu organizācijai, ne mūsu līdzjutējiem."

Vils piebilda, ka klubs grib ļaut nākamajam "Sharks" ģenerālmenedžerim būt pilnīgi autonomam treneru personāla sastāva izvēlē un pateicās iepriekšējam treneru kolektīvam par darbu sarežģītajos apstākļos.

"Iepriekšējās divas sezonas ir bijušas ārkārtīgi sarežģītas - gan uz ledus, gan ārpus tā -, un Bouners un viņa palīgi apbrīnojami strādāja ļoti grūtos apstākļos. Šīs izmaiņas nav apsūdzība viņu sniegumam, bet gan pilnīgas organizācijas atiestatīšanas atzīšana, kas, mūsuprāt, šobrīd ir komandas interesēs," skaidro pagaidu ģenerālmenedžeris.

Rietumu konferencē "Sharks" 77 izcīnīti punkti deva 12. pozīciju, par Stenlija kausu necīnoties.

Treneru kolektīva aizvietotāji pagaidām vēl nav nosaukti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!