Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" izcīnīja savu trešo uzvaru pēc kārtas, bet Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu sastāvā nenosargāja trīs vārtu pārsvaru un piedzīvoja sagrāvi.

"Sharks" hokejisti pagarinājumā izbraukumā ar rezultātu 2:1 pārspēja Ņujorkas "Islanders", kas tādējādi piedzīvoja devīto zaudējumu pēc kārtas.

Balcers šajā mačā laukumā pavadīja 18:38 minūtes, no kurām 11 sekundes nospēlēja vairākumā . Šajā laikā viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un pielietoja vienu spēka paņēmienu, bet spēles noslēgumā lietderības koeficients latvietim bija -1.

Pamatlaikā vārti tika gūti pirmajā periodā, kad jau otrajā minūtē Metjū Barzals izvirzīja vadībā "Islanders", bet astoņas minūtes vēlāk Niks Bonino rezultātu izlīdzināja. Spēle nonāca līdz pagarinājumam, kurā vajadzēja nospēlēt tikai 39. sekundes, kad Ēriks Karlsons nodrošināja "Sharks" uzvaru.

Citā mačā Bufalo "Sabres" ar rezultātu 4:7 izbraukumā kapitulēja Floridas "Panthers" vienībai.

Girgensons laukumā pavadīja 16:25 minūtes, no kurām 3:12 viņš nospēlēja mazākumā, bet 1:03 minūtes – vairākumā. Latvietis izdarīja divus metienus, pielietoja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

"Sabres" hokejisti pirmajā trešdaļā pēc diviem Vinija Hinostrozas un viena Dilana Kozensa precīzā metiena izvirzījās vadībā ar 3:0. Lukass Karlsons otrās trešdaļas vidū guva pirmos vārtus "Panthers" vienībai, bet nedaudz vairāk kā minūtes Keisijs Mitelstads atjaunoja trīs vārtu pārsvaru Bufalo komandai.

Mača turpinājumā "Sabres" aizsardzība saira kā pa vīlēm, un komanda ielaida sešus vārtus pēc kārtas. Divreiz precīzs bija Ārons Ekblads un Antons Lundels, bet vienus vārtus guva Sems Reinhārts, Džonatans Huberdo.

Zaudējumu piedzīvoja arī Kolumbusas "Blue Jackets", kas ar rezultātu 2:3 piekāpās Dalasas "Stars".

"Blue Jackets" vienībai šajā mačā nācās iztikt bez Elvja Merzļikina un Jonasa Korpisalo, kuri esot apslimuši. Tāpēc debiju NHL piedzīvoja krievs Daniils Tarasovs, kurš atvairīja 34 no 37 pretinieku metieniem.

Džeisons Robertsons deva vadību "Stars" komandai pēc nospēlētām 68 sekundēm, bet spēles turpinājumā "Blue Jackets" pārņēma vadību. Spēles septītajā minūtē Būns Dženers izlīdzināja rezultātu, bet Aleksandrs Teksjē 22. minūtē panāca rezultātu 2:1. Ar lielisku otrās trešdaļas noslēgumu "Stars" pārņēma vadību pēc Tailera Segina un Robertsona precīzajiem metieniem. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās.

Ar 27 punktiem Balcera "Sharks" ieņem ceturto vietu Atlantijas okeāna divīzijā, bet "Sabres" ar 19 punktiem šobrīd ierindojas sestajā vietā Atlantijas okeāna divīzijā. Savukārt Metropolitana divīzijā "Blue Jackets" ar 24 punktiem atrodama piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!