Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas uzbrucēju Rūdolfa Balcera un Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas sestdien izcīnīja uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs.

Balcers un Floridas "Panthers" savā laukumā ar rezultātu 5:3 (2:0, 1:2, 2:1) pārspēja latvieša savulaik pārstāvēto Otavas "Senators".

"Panteras" divreiz izlaida no rokām vadību, bet pēdējo reizi priekšā atgriezās trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām, kad vārtus guva Brendons Montūrs. Pēcāk ripu tukšos vārtos ieraidīja Metjū Tkečaks.

Pirmajā periodā Kārtera Verheges un Aleksandera Barkova gūtie vārti ļāva laukuma saimniekiem pārtraukumā doties ar 2:0 savā labā. Otrajā trešdaļā Šeins Pinto un Metjū Tkečaka jaunākais brālis Breidijs ātri panāca 2:2, bet 37 sekundes pirms perioda beigām "Panthers" vadību atguva Verhege. Pēdējo reizi neizšķirtu uz tablo panāca Niks Holdens trešā perioda 12.minūtē.

Montūrs tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, viņš, Verhege, Tkečaks un Barkovs maču noslēdza ar trīs punktiem. Pretinieku vārtsargam Antonan Fošbergam šajā mačā bija jātiek galā ar 57 metieniem.

Balcers sestdien uz ledus bija 11 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā izpildīja trīs metienus pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Latvietim šajā sezonā deviņos mačos ir divi vārti un viena rezultatīva piespēle, kā arī negatīvs lietderības koeficients -2.

Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" mājās ar 4:3 (1:1, 0:2, 2:0, 1:0) pagarinājumā guva virsroku pār Čikāgas "Blackhawks".

Spēles septītajā minūtē "Sabres" vadībā izvirzīja Viktors Ūlofsons, bet dueļa turpmākajā gaitā čikāgieši guva trīs bezatbildes vārtus. Bufalo vienību no zaudējuma pamatlaika izglāba Teidžs Tompsons, kurš trešā perioda otrajā pusē guva divus vārtus.

Papildlaikā pēc nospēlētām 36 sekundēm Ūlofsons vairākumā ar metienu bez ripas apstādināšanas nodrošināja "Sabres" komandai uzvaru.

Girgensons spēlēja 11 minūtes un 56 sekundes, no tām divas minūtes un 56 sekundes mazākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, uzvarēja četros no astoņiem iemetieniem un tika pie negatīvas lietderības -1.

Šajā sezonā latviešu hokejists astoņos mačos guvis divus vārtus un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Tikmēr ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja bez savainotā uzbrucēja Teodora Bļugera spēlējošā Pitsburgas "Penguins", kas viesos ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) atzina Sietlas "Kraken" pārākumu.

Bļugers ievietots "Penguins" ilgtermiņa savainoto spēlētāju sarakstā un jauno sezonu varētu sākt ne ātrāk par nākamās nedēļas nogali.

Vienīgos vārtus "pingvīniem" guva Džeiks Gencels. Pirms šī mača Pitsburgas hokejistiem bija neveiksmīga sērija Kanādas rietumos, kur Edmontonas, Kalgari un Vankūveras komandām tika zaudēts ar kopējo vārtu attiecību 5:15.

Visas trīs Latvijas uzbrucēju pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. "Panthers" ar 11 punktiem deviņos mačos ir ceturtā, "Sabres" ar desmit punktiem astoņās cīņās ir sestā, kamēr "Penguins" ar deviņiem punktiem deviņos dueļos ir 13.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!