Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) priekšpēdējās pārbaudes spēlēs ceturtdien, 7. oktobrī, pie uzvarām tika Rūdolfa Balcera pārstāvētā vienība Floridas "Panthers" un vārtsarga Elvja Merzļikina komanda Kolumbusas "Blue Jackets".

"Panthers" ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) pieveica Tampabejas "Lightning", bet Balceram mačs nebija diez ko veiksmīgs statistikas ziņā. Latviešu uzbrucējs gan nospēlēja 17 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem un bloķēja vienu metienu, bet laukumā bija abu pretinieku vārtu gūšanas brīdī un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-2".

Pirmajā periodā Zaks Dalpī un Aleksi Heponiemi panāca 2:0 "pantēru" labā. Otrajā periodā Nikolass Pols samazināja rezultāta starpību, bet trešā perioda sākumā Vladislavs Namestņikovs izlīdzināja rezultātu. Pēdējo vārdu spēlē teica "Panthers", 75 sekundes pirms mača beigām uzvaras vārtus vairākumā gūstot Brendonam Montūram.

Savukārt "Blue Jackets" bez Merzļikina vārtos ar 7:0 (3:0, 2:0, 2:0) sagrāva Sentluisas "Blues". "Blue Jackets" treneri pārbaudes mačos turpina vārtos izmantot vairāk kluba sistēmas tuvākās rezerves un šoreiz pieteikumā bija 23 gadus vecais Daniils Tarasovs un 21 gadu vecais Džets Grīvss. Visu spēli vārtos bija Tarasovs, kurš atvairīja visus 24 metienus.

"Blue Jackets" labā vārtus guva septiņi hokejisti – Patriks Laine, Jegors Činahovs, Džeks Roslovičs, Zaks Verenskis, Jakubs Vorāčeks, Kols Silindžers un Džastins Denforts.

"Panthers" gatavošanos jaunajai sezonai noslēgs sestdien ar spēli pret Tampabejas "Lightning", bet "Blue Jackets" pēdējā pārbaudes spēlē sestdien tiksies ar Vašingtonas "Capitals". 12. oktobrī sezonas pirmajā spēlē "Blue Jackets" mērosies spēkiem ar Karolīnas "Hurricanes", bet "Panthers" sezonu sāks dienu vēlāk ar maču pret Ņujorkas "Rangers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!