Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē četras soda minūtes svētdien, 20. februārī, nopelnīja Rūdolfs Balcers, bet viņa pārstāvētā komanda Sanhosē "Sharks" ar 1:4 (0:2, 0:1, 1:1) piekāpās Lasvegasas "Knights".

Balcers pirmā perioda sestajā minūtē nopelnīja 2+2 minūšu sodu par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju. "Sharks" šajās četrās minūtēs vārtus nosargāja neskartus un rezultāts tobrīd vēl bija 0:0, bet 40 sekundes pēc Balcera atgriešanās laukumā "haizivis" zaudēja pirmos vārtus spēlē.

Visā mačā latviešu uzbrucējs laukumā bija 15:09 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, divreiz bloķēja pretinieku metienus, bet cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-1".

Pirmajā periodā Kīgans Kolesārs un Džek Eikels panāca 2:0 "Knights" labā, otrā perioda sākumā Makss Pakioretī panāca jau 3:0, bet pēdējās trešdaļas vidū Niks Bonīno vienus vārtus atguva. Mača izskaņā "Sharks" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un centās panākt vismaz neizšķirtu pamatlaikā, bet Čandlers Stīvensons iemeta ripu tukšos vārtos, panākot 4:1 "Knights" labā.

Svētdien mačus aizvadīja visas latviešu pārstāvētās komandas, bet Balcers bija vienīgais, kurš devās laukumā. Pitsburgas "Penguins" rindās pēc sāpīgā savainojuma un operācijas pagaidām nespēlē Teodors Bļugers, kurš gan atsācis vieglus treniņus, Bufalo "Sabres" savainoto spēlētāju sarakstā atkārtoti iekļāvuši Zemgu Girgensonu, bet Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien paziņoja, ka savainojumā iedzīvojies vārtsargs Elvis Merzļikins.

Pitsburgas "Penguins" svētdien spēlē savā laukumā ar 3:4 (0:1, 2:1, 1:2) zaudēja Karolīna "Hurricanes" un pārtrauca četru uzvaru sēriju, bet "Blue Jackets", spēlējot ne tikai bez Merzļikina, bet arī otra pamatvārtsarga Jonasa Korpisalo, ar 7:3 (2:2, 3:1, 2:0) sarūgtināja "Sabres".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!