Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien, 22. februārī, "sausos" zaudējumus piedzīvoja Rūdolfa Balcera pārstāvētā vienība Otavas "Senators" un Pitsburgas "Penguins", kuras sastāvā šoreiz laukumā nedevās Teodors Bļugers. Savukārt pēcspēles metienos zaudējumu piedzīvoja Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu ierindā.

"Senators" ar Balceru sastāvā viesos ar 0:4 (0:2, 0:2, 0:0) piekāpās Ņūdžersijas "Devils". Latviešu uzbrucējs laukumā bija 15:55 minūtes, kas viņam ir jauns NHL karjeras rekords aizvadītajās 17 spēlēs. Balcers sev atvēlētajā laikā bija aktīvs, izdarīja četrus metienus pa vārtiem (otrais rādītājs komandā), reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1".

"Devils" komandai vārtus guva Treviss Zajacs, Stīvens Santīni, Kērtiss Gabriels un Mailzs Vudss, bet komandas vārtu vīrs Korijs Šneiders atvairīja visus 30 metienus. Santīni šie bija pirmie vārti sezonā, bet Vudsam – NHL karjerā.

Citā mačā "Penguins" bez Bļugera ierindā spraigā un emocijām bagātā mačā ar 0:4 (0:3, 0:0, 0:1) piekāpās Sanhosē "Sharks". Par Bļugera nespēlēšanu treneri paziņoja jau savlaicīgi un tas bija zināms krietni pirms cīņas.

"Sharks" rindās divus vārtus guva Tomašs Hertls, bet pa reizei precīzi bija Evanders Keins un Brentss Bērnss. "Haizivju" vārtsargs Martinss Džounss atvairīja visus 26 metienus.

Vēl vienā mačā "Sabres" pēcspēles metienos ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Tampabejas "Lightning". Girgensons nospēlēja 16:33 minūtes, trīs reizes meta pa vārtiem, četras reizes pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku metienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Pirmā perioda izskaņā Rasmuss Dalīns izvirzīja "Sabres" vadībā, bet otrās trešdaļas vidū Ņikita Kučerovs, gūstot savu sezonas 100. rezultativitātes punktu, panāca 1:1. Pamatlaikā vārti vairs netika gūti, bet pēcspēles metienos uzvaru "Lightning" atnesa Stīvena Stemkosa un Kučerova realizētie izgājieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!