Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien latvietis Rūdolfs Balcers izcēlās ar rezultatīvu piespēli, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Otavas "Senators" no zaudējuma.

"Senators" ar rezultātu 2:3 piekāpās Detroitas "Red Wings", un Balcers ar rezultativitāti izcēlās mača otrajā periodā, kad palīdzēja Metam Dušēnam izlīdzināt rezultātu (2:2). Latvietis neitrālajā zonā nogādāja ripu komandas biedram, kurš pēc tam pats lielā ātrumā guva vārtus. Tas Balceram bija ceturtais rezultativitātes punkts 14 spēlēs – viņa konta vārti un trīs piespēles.

Balcers aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 9:31 minūti, un šajā laikā viņš četras reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, nopelnīja divu minūšu noraidījumu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Savukārt trešajā periodā "Red Wings" spēlētājs Niklass Kronvāls pielietoja iespaidīgu spēka paņēmienu pret Balceru, un latvietis nokrita uz ledus. Marks Stounss devās savu komandas biedru aizstāvēt, taču Balcers varēja turpināt spēli.

Šajā mačā "Red Wings" hokejisti izvirzījās vadībā 11. minūtē, kad precīzs bija Andreass Atanasiu, taču sešas minūtes vēlāk Bredlijs Tkačuks rezultātu izlīdzināja. Detroitas komanda pēc minūtes vadību atguva, kad Atanasiu bija precīzs vēlreiz. 34. minūtē Dušēns bija precīzs pēc Balcera piespēles, taču "Red Wings" komandai uzvaru nodrošināja Franss Nīlsens, kurš precīzs bija spēles 37. minūtē.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Senators" ar 47 punktiem 57 spēlēs ir pēdējā vietā, 16. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!