Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien guva savus otros vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā, kamēr vārtsargs Elvis Merzļikins atzīmējās ar rezultatīvu piespēli un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.

Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:2) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ņūdžersijas "Devils".

Latvijas hokejists vārtus guva otrā perioda piektajā minūtē, kad pie tukšā vārtu stūra saņēma Mario Ferraro piespēli un panāca 1:0. Līdz perioda beigām Raiens Greivss izlīdzināja rezultātu. Trešās trešdaļas piektajā minūtē Jūnatans Dālēns izvirzīja vadībā viesus, taču nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Janne Koukanens panāca 2:2.

Uzvarētāji tika noskaidroti pēcspēles metienu sērijā, kurā Balcers savu "bullīti" netrāpīja, bet "Sharks" zaudēja ar 1:2. Uzvaras metienu realizēja Deimons Seversons.

Balcers šajā mačā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 46 sekundes, no tām divas minūtes un 18 sekundes mazākumā un sešas sekundes vairākumā. Viņš četras reizes meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu piespēli, zaudēja vienu ripu, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā, iekrāja četras soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas uzbrucējs šosezon 11 mačos guvis divus vārtus, atdevis trīs rezultatīvas piespēles un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu – 1. Iepriekšējo reizi vārtus viņš guva sezonas pirmajā mačā.

"Sharks" ar 13 punktiem 11 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Devils" ar 12 punktiem desmit cīņās ir desmitā Austrumos.

Tikmēr Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (1:1, 0:1, 3:0) guva virsroku pār Kolorādo "Avalanche".

Merzļikins rezultatīvu piespēli nopelnīja trešā perioda 14. minūtē, kad no aizvārtes ievadīja uzbrukumu, kura noslēgumā Aleksandrs Teksjē panāca 2:2. Kouls Silingers 62 sekundes pirms pamatlaika beigām ieguva mājiniekiem vadību, bet pēdējo reizi lielgabals "Nationwide Arena" hallē par vārtu guvumu signalizēja pusminūti pirms finālsvilpes, kad Olivers Bjorkstrands panāca 4:2.

Latvijas vārtsargs šajā mačā divreiz piekāpās Andrē Burakovska priekšā.

Merzļikins atvairīja 34 no 36 pretinieku metieniem un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, bet otrā laukuma galā Darsijs Kempers neitralizēja 38 no 41 ripas, pēdējo ripu Bjorkstrandam metot jau tukšos vārtos.

Merzļikins šosezon piedalījies sešos mačos, no kuriem piecos izcīnījis uzvaras. Vidēji mačā viņš ielaidis 1,98 ripas un atvairījis 94,0%.

"Blue Jackets" ar 14 punktiem sešos mačos ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Avalanche" ar deviņiem punktiem desmit dueļos ir 12. pozīcijā Rietumos.

Šosezon NHL komandas aizvadīs 82 spēles regulārajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!