Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers trešdien savā trešajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē uz ledus pavadīja pieticīgu spēles laiku, viņa pārstāvētajai Otavas "Senators" pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju.

"Senators" viesos ar rezultātu 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Aneheimas "Ducks", kas piedzīvoja devīto neveiksmi pēc kārtas.

Balcers šajā mačā laukumā pavadīja sešas minūtes un 45 sekundes, kas ir par minūti mazāk nekā karjeras pirmajā spēlē un divām minūtēm mazāk nekā otrajā mačā. Latviešu uzbrucējs viņam atvēlētajās minūtēs bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Mača rezultātu gan atklāja laukuma saimnieki, spēles devītajās minūtē ar pustālu raidījumu atzīmējoties zviedru uzbrucējam Jākobam Silfverberjam. Tiesa, trešā perioda vidū pēc veiksmīgas cīņas vārtu priekšā Bobijs Raiens izlīdzināja rezultātu.

Spēle turpinājās pagarinājumā, kura otrajā minūtē "Senators" izslidoja divatā pret vienu pretinieku aizsargu, ripu vārtos raidot Kolinam Vaitam.

Jau ziņots, ka iepriekšēja duelī, kas Balceram bija otrais NHL mačs karjerā, liepājnieks guva vārtus jau ari pirmo metienu.

"Senators" vienība ar 37 punktiem 44 spēlēs ir Austrumu konferences priekšpēdējā vietā. Tikmēr "Ducks" ar 46 punktiem 44 cīņās ir astotā Rietumos.

Nākamo maču "Senators" aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Losandželosas "Kings".

Balcers pirmo reizi šosezon piektdien tika izsaukts no Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Belevilas "Senators", kur 36 spēlēs guvis 14 vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles, būdams rezultatīvākais spēlētājs vienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!