Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ar trešo rezultatīvo piespēli sezonā ceturtdien, 4. novembrī, izcēlās Sanhosē "Sharks" latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, bet bez rezultativitātes punktiem šoreiz palika Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins") un Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres"). Savukārt Toronto "Maple Leafs" dažas stundas pēs izsaukuma uz NHL atpakaļ uz Amerikas hokeja līgu (AH) nosūtīja Kristiānu Rubīnu.

Balcers ar rezultatīvo piespēli izcēlās mačā pret Sentluisas "Blues", kurā "Sharks" piedzīvoja zaudējumu ar 3:5 (2:1, 1:3, 0:1). Balcers nospēlēja 14:43 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1".

Pirmā perioda 18. minūtē Balcers mazākumā palīdzēja Loganam Kutūram panākt 2:1. "Blues" nesekmīgi centās ieiet uzbrukuma zonā, Balcers izmeta ripu ārā no zonas, bet Kutūrs neļāva pretiniekam to iegūt un izslidoja vienatnē pret pretinieku vārtsargu, gūstot savus ceturtos vārtus sezonā.

"Haizivīm" vēl vārtus guva Brents Bērnss un Niks Merklijs. "Blues" labā divus vārtus guva Brendons Sāds, bet pa vieniem Pāvels Bušņevičs, Džeims Nīls un Roberts Tomass.

Zaudējumu NHL spēlē piedzīvoja arī Girgensons un "Sabres", kas ar 2:5 (0:1, 2:1, 0:3) piekāpās NHL debitantei Sietlas "Kraken".

Girgensons nospēlēja 13:12 minūtes, reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja vienā no trim iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-2".

"Sabres" neveiksmīgs bija pēdējais periods, kurā "Kraken" no 2:2 panāca 4:2 un mača izskaņā vēl iemeta tukšos Bufalo komandas vārtos. Uzvarētājiem ar "hat trick" izcēlās Džordans Eberle, bet pa vieniem vārtiem guva Morgans Gīkijs un Džeidens Švarcs. "Sabres" labā vārtus guva Teidžs Tompsons un Kails Okposo.

Pie uzvaras NHL mačā tika Bļugers un "Penguins", kas pagarinājumā ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) pieveica Filadelfijas "Flyers".
Bļugers nospēlēto 17:19 minūšu laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja astoņos no 18 iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija "+1".

Jau spēles 16. sekundē Broks Makgins guva "Penguins" pirmos vārtus, bet otrā perioda astotajā minūtē Trevis Konečnijs vairākumā izlīdzināja rezultātu. Pēc četrām minūtēm Džeiks Gencels atguva "pingvīniem" vadību", taču "Flyers" vēlreiz atspēlējās – nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām vārtus guva Skots Lotons. Uzvaru "Penguins" nodrošināja Kriss Letangs, kurš precīzs bija pagarinājuma otrajā minūtē.

Pie spēlēšanas NHL pagaidām vēl netika latviešu aizsargs Rubīns. Piesardzības nolūkos Toronto "Maple Leafs" ceturtdien viņu izsauca uz NHL, taču jau pēc dažām stundām nosūtīja atpakaļ uz AHL vienību Toronto "Marlies".

"Maple Leafs" ceturtdien aizvadīja maču, ar 2:1 pagarinājumā uzvarot Stenlija kausa ieguvējus Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!