Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kas palīdzēja Sanhosē "Sharks" panākt pagarinājumu mačā pret Anaheimas "Ducks", taču pēcspēles metienos viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Sharks" hokejisti savā laukumā zaudēja ar rezultātu 2:3.

Balcers piecas minūtes pirms pamatlaika beigām ar piespēli palīdzēja Tomašam Hertlam izlīdzināt spēles rezultātu 2:2. Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 16:20 minūtes, no kurām 1:48 minūtes nospēlēja mazākumā. Sev atvēlētajā spēles laikā viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Ducks" mača 10. minūtē izvirzījās vadībā pēc Meisona Maktaviša metiena, bet Trevors Zīgrass panāca rezultātu 2:0, gūstot vārtus 34. minūtē. Trīs minūtes vēlāk Logans Kutūrs guva pirmos vārtus "Sharks", taču pamatlaika beigu daļā Hertls panāca izlīdzinājumu.

Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metieni, un arī Balceram bija iespēja izpildīt "bullīti", bet viņa mestā ripa lidoja garām vārtiem. Zīgrass bija vienīgais, kurš izmantoja izgājienu pret vārtsargu, tādējādi nodrošinot "Ducks" uzvaru.

Citā mačā Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar rezultātu 3:5 piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets", kas šajā mačā spēlēja bez vārtsarga Elvja Merzļikina.

Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja 13:45 minūtes, no kurām divas minūtes spēlēja mazākumā. Šajā laikā viņš uzvarēja 50% iemetienu, bet spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Blue Jackets" vārtus šajā mačā sargāja Jonass Korpisalo un Daniils Tarasovs. Korpisalo divu trešdaļu laikā atvairīja 17 no 18 metieniem, bet Tarasovs viena perioda laikā tika galā ar 8 no 10 metieniem.

"Sabres" rindās divus vārtus guva Keisijs Mitelstads, bet reizi precīzi meta 19 gadus vecais vācietis Džons-Džeisons Peterka. "Blue Jackets" komandā vārtus guva Jakubs Vorāčeks, Emīls Bemstroms, Būns Dženers, Patriks Laine un Olivers Bjorkstrands.

Aizsargs Kristins Rubīns nepiedalījās Toronto "Maple Leafs" uzvarā ar rezultātu 3:1 pār Otavas "Senators" .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!