Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien, 7. februārī, zaudējumus pagarinājumā piedzīvoja Zemga Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres" un Pitsburgas "Penguins" ar Teodoru Bļugeru ierindā, bet Rūdolfs Balcers un Otavas "Senators" guva "sauso" uzvaru.

Balcers un "Senators" savā laukumā ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) pieveica Anaheimas "Ducks", pārtraucot piecu zaudējumu sēriju. "Senators" rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Mets Dušeins, pa reizei precīzi bija Breidijs Tkačuks un Marks Stouns, bet vārtsargs Anderss Nilsons atvairīja visas 45 pretinieku metienus.

Balcers nospēlēja 9:05 minūtes, divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

"Sabres" spraigā cīņā, atspēlējot divu vārtu deficītu pēdējās piecās minūtēs, ar 5:6 (0:1, 2:1, 3:3, 0:1) pagarinājumā piekāpās Karolīnas "Hurricanes". Abas komandas kārtīgu "uguņošanu" sarīkoja pēdējā trešdaļā, kopā gūstot sešus vārtus, bet "Sabres" neizšķirtu pamatlaikā panāca 56 minūtes pirms trešā perioda beigām.

Girgensons mačā laukumā bija 13:47 minūtes, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieka metienu, bet viņa lietderības koeficients bija "-1".

"Hurricanes" labā uzvaras vārtus pretuzbrukumā pagarinājuma ceturtajā minūtē guva Teuvo Teravainens, kuram tas bija otrais "gols" mačā. Vēl uzvarētāju rindās izcēlās Džastins Faulks, Gregs Makkegs Broks Makgins un Nino Nīderreiters. Girgensona komandā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Džefs Skiners, bet pa reizei precīzi bija Evanss Rodrigess, Džeisons Pominvills un Marko Skandela.

Citā mačā "Penguins" ar Bļugeru sastāvā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:0 0:1) papildlaikā piekāpās Floridas "Panthers". Bļugers nospēlēja 8:05 minūtes, reizi meta pa pretinieku vārtiem, vienreiz pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

"Panthers" labā pamatlaikā vārtus guva Jevgeņijs Dadonovs un Koltons Skevīrs, bet pagarinājumā uzvaru Floridas komandai nodrošināja Maiks Matīsons. "Pingvīniem" mačā izcēlās Džareds Makens un zviedru aizsargs Markuss Petersons, kuram tie bija pirmie vārti sezonā un otrie NHL karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!