Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators" izteicis kvalifikācijas līguma piedāvājumu Latvijas izlases uzbrucējam Rūdolfam Balceram, ziņo medija "The Athletic" žurnāliste Heilija Salviana.

Balceram pēc pagājušās sezonas noslēdzās trīs gadu ilgs līgums ar "Senators" vienību. Klubs, piedāvājot liepājniekam kvalifikācijas līgumu, attur uzbrucēju no iespējas kļūt par neierobežoti brīvo aģentu. Trešdiena, 7. oktobris tieši bija pēdējā diena, kad NHL komandas var šādi rīkoties.

Latvijas izlases hokejists šo triju gadu laikā vidēji pelnīja 925 000 ASV dolārus. Tādējādi "Senators" vienībai viņam jāpiedāvā 105% no iepriekšējās sezonas algas.

Rūdolfs Balcers gan nevar vērsties pie arbitrāžas tiesas, lai tiktu izskatīta viņa vēlme izpelnīties labāku līgumu. Šādas tiesības ir Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargam Matīsam Kivleniekam, kuram kvalifikācijas līgums tika izteikts pirmdien.

"Senators" komanda kvalifikācijas piedāvājumu izteikusi astoņiem hokejistiem.

Zīmīgi, ka šādu piedāvājumu nesagaidīja Entonijs Duklērs, kurš aizvadītajā sezonā ar 40 punktiem (23 vārti un 17 rezultatīvas piespēles) 66 spēlēs bija komandas otrais rezultatīvākais hokejists. Abas puses centās vienoties par līguma pagarināšanu, bet nespēja to piepildīt, ziņo žurnālists Eliots Frīdmens. Duklērs tātad kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu.

2019./2020. gada sezona bija otrā Balcera karjerā, kuru viņš pavadīja gan Otavas klubā, gan Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībā Belevilas "Senators". NHL kurzemnieks atzīmējās ar trim punktiem (1+2) 15 mačos, bet Belevilas komandas labā viņš 33 spēlēs guva 36 punktus (16+20).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!