Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Rūdolfs Balcers svētdien atzīmējās ar kārtējiem vārtiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet viņa pārstāvētā Sanhosē "Sharks" komanda piekāpās pamatlaika izskaņā.

"Sharks" vienība ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) viesos zaudēja Karolīnas "Hurricanes" komandai.

Spēles piektajā minūtē mājinieku labā ar viltīgu metienu starp "Sharks" aizsargiem izcēlās Vinsents Tročeks. Rezultāts tika izlīdzināts tikai trešā perioda ievadā. Laukuma saimnieki zaudēja cīņā pie laukuma apmales, un Balcers tika pie ripas vārtu priekšā, tūlīt pat pārspējot Frederiku Andersenu.

Liepājnieks laukumā pavadīja 15:11 minūtes, kuru laikā izpildīja divus metienus, kā arī bloķēja trīs pretinieku metienus un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Uzbrucējs šosezon laukumā devies 29 spēlēs, kurās atzīmējās ar 14 punktiem (pieci vārti un deviņas rezultatīvas piespēles). Trīs no precīzajiem metieniem viņš izpildījis pēdējo četru aizvadīto spēļu laikā.

Sanhosē komanda gan šādu rezultātu nenoturēja. Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām pirmais pie atlēkušās ripas tika Andrejs Svečnikovs, kurš ātri apgriezās un nogādāja ripu vārtos pirms vārtsargs Džeimss Reimers spēja noreaģēt.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Andersens, kurš atvairīja 27 no 28 metieniem. Savukārt Reimers tika galā ar 27 no 29 pretinieku raidījumiem.

"Sharks" vienība ar 47 punktiem 45 spēlēs ieņem desmito vietu Rietumu konferencē, bet "Hurricanes" hokejisti ar 64 punktiem 42 mačos ir otrie Austrumu konferencē.

Kolumbusas "Blue Jackets" vienība izbraukumā ar rezultātu 6:3 (4:1, 0:1, 2:1) pieveica pastarīti Monreālas "Canadiens" komandu.

Viesu vārtus sargāja Jonass Korpisalo, kurš atvairīja 32 no 35 metieniem (91,4%), bet rezervē palika Elvis Merzļikins. Kolumbusas vienība pārsvaru ievērojami attīstīja pirmajā trešdaļā, kad desmit minūšu laikā atspēlējās no rezultāta 0:1 un panāca vadību 4:1.

Merzļikins palika malā arī iepriekšējā komandas spēlē, kurā "Blue Jackets" vienība pieveica Ņujorkas "Rangers" hokejistus. Latvijas hokejists šosezon piedalījies 26 spēlēs, kurās vidēji ielaidis 3,18 ripas, bet atvairījis 91,1% metienu. Savukārt Korpisalo, kurš izcīnījis otro uzvaru pēc kārtas, laukumā gājis 17 spēlēs, vidēji tiekot pārspēts 3,84 reizes mačā, bet atvairot 88,6% metienu.

Kolumbusas komanda ar 41 punktu 42 spēlēs saglabā desmito vietu Austrumu konferencē. 14. vietā konferencē ir Bufalo "Sabres" vienība, kas 44 spēlēs tikusi pie 35 punktiem.

"Sabres" hokejisti svētdien ar rezultātu 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) zaudēja Kolorādo "Avalanche" vienībai. Otrā perioda vidusdaļā ar uzvaras vārtiem atzīmējās Nazems Kadri, kurš ar 59 punktiem ieņem trešo vietu NHL rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Nepilnas divas minūtes vēlāk Miko Rantanens vairākumā jau panāca rezultātu 1:3, bet Valērijs Ničuškins spēles izskaņā ripu jau raidīja tukšos vārtos.

Viesu rindās laukumā negāja Zemgus Girgensons, kurš trešdien atsvaidzināja ķermeņa augšdaļas savainojumu. "Sabres" komanda uzbrucēju pietaupa pēdējās trijās spēlēs pirms Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma.

Ziņots, ka Pitsburgas "Penguins" vienība svētdien piedzīvoja jau trešo zaudējumu pēc kārtas, viesos piekāpjoties Losandželosas "Kings" komandai. Pitsburgas komandai pēc žokļa operācijas vēl vairākas nedēļas nevarēs palīdzēt Teodors Bļugers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!