Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers trešdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Sanhosē "Sharks" komanda izcīnīt uzvaru.

Sanhosē hokejisti mājās ar rezultātu 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) pārspēja Losandželosas "Kings". Pirmdien Losandželosas komanda tika uzvarēta ar 2:1, Balceram ar vienību pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Trešdienas mačā pirmie vārti tika gūti otrā perioda trešajā minūtē, kad izcēlās Balcers. Liepājnieks kopā ar Markusu Sērensenu izslidoja pret vienu pretinieku aizsargu un pēc saspēles latvietis meta ripu tukšajā vārtu stūrī - 1:0.

Perioda 14.minūtē Evanders Keins pēc izgājiena četratā pret diviem pretiniekiem palielināja "Sharks" pārsvaru, bet 13 sekundes pirms došanās pārtraukumā Alekss Aiafallo pielaboja komandas biedra metienu un vienus vārtus atguva.

Trešajā periodā pēc nospēlētas 21 sekundes Keins pielika nūju partnera mestajai ripai, kas nonāca viesu vārtos, bet nepilnu pusotru minūti vēlāk Tomāšs Hertls panāca jau 4:1. Trešdaļas piektajā minūtē pēc Drū Doutija individuālās spēles Adrians Kempe samazināja "haizivju" pārsvaru, taču vēl lielāka atspēlēšanās nesekoja.

Balcers šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un 48 sekundes, no tām vienu minūti un divas sekundes vairākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja piecus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, pārtvēra trīs piespēles un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Liepājnieks šosezon 16 spēlēs guvis trīs vārtus un piecreiz rezultatīvi piespēlējis, iekrājot negatīvu lietderību -3.

"Sharks" 30 spēlēs guvusi 31 punktu un ir septītā starp astoņām Rietumu divīzijas komandām, kamēr "Kings" ar 32 punktiem 32 dueļos ieņem sesto pozīciju. Sanhosē vienība nākamās divas spēles aizvadīs izbraukumā pret Arizonas "Coyotes" komandu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!