Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien guva vārtus jau trešajā Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā pēc kārtas.

Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" sestdien savā laukumā ar 7:3 (1:2, 2:0, 4:1) pieveica Stoktonas "Heat" hokejistus.

Latviešu uzbrucējs šajā cīņā guva mājinieku sestos vārtus, cīņas 58. minūtē ar metienu tukšos vārtos panākdams 6:3. Viņš šajā cīņā izpildīja vienu metienu pa vārtiem un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Balcers šajā sezonā 64 spēlēs atzīmējies ar 22 vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm, bet ar vārtu guvumiem viņš izcēlies jau trīs spēlēs pēc kārtas, šajā laika posmā gūstot četrus vārtus un veicot vienu rezultatīvu piespēli.

Lai arī AHL čempionātā Balcers aizvada pirmo sezonu, latviešu hokejists šobrīd ir pārliecinoši rezultatīvākais "Barracuda" spēlētājs, kā arī septītais labākais punktu guvējs starp līgas debitantiem.

Citā sestdienas AHL mačā uzvaru izcīnījusi arī cita uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas savā laukumā ar 7:4 (4:0, 0:2, 3:2) pārspēja Bingemtonas "Devils" komandu.

Bļugers šajā cīņā palika bez rezultativitātes punktiem, toties veica vienu metienu pa vārtiem un dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvijas uzbrucējs šosezon 67 spēlēs izcēlies ar 20 precīziem metieniem un 23 rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +17, būdams "Penguins" trešais rezultatīvākais hokejists.

Citā mačā ārpus pieteikuma palika vārtsargs Kristers Gudļevskis, kura pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" savu skatītāju priekšā ar 2:4 (0:1, 1:2, 1:1) piekāpās Providensas "Bruins". Tāpat ārpus sastāva palika latviešu aizsargs Kristofers Bindulis, bet viņa pārstāvētā Hēršijas "Bears" izbraukumā ar 3:7 (2:2, 1:2, 0:3) piekāpās Šarlotes "Checkers".

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 92 punktiem 72 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 80 punktiem ir piektā. Savukārt pēdējo vietu astoņu komandu konkurencē šajā divīzijā ar 67 punktiem 73 cīņās ieņem "Bears".

Centrālajā divīzijā vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" ar 58 punktiem 72 cīņās ieņem pārliecinošu pēdējo, septīto, pozīciju, tikmēr "Barracuda" ar 70 punktiem 65 mačos ir piektā starp astoņām Klusā okeāna divīzijas vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!