Foto: Publicitātes attēli

Latvijas hokeja uzbrucēji Rūdolfs Balcers un Teodors Bļugers piektdien guva pa vieniem vārtiem un pa reizei asistēja partneriem, taču viņu pārstāvētajām komandām bija atšķirīgi panākumi Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačos.

Balcers un Sanhosē "Barracuda" komanda viesos ar rezultātu 6:2 (1:0, 2:1, 3:1) uzvarēja Stoktonas "Heat" vienību.

Latviešu uzbrucējs spēles 34.minūtē panāca 3:0 "Barracuda" labā, gūstot savus 21.vārtus sezonā, bet 54.minūtē pēc Balcera piespēles 5:1 panāca Rurks Šartjē.

Balcers šajā mačā divas reizes meta pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +3, kas bija dalīti labākais komandā.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā spēlē trešdien Balcers izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, bet šosezon viņš 63 spēlēs atzīmējies ar 21 iemestu ripu un 24 rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -9. Lai arī AHL čempionātā viņš aizvada pirmo sezonu, latviešu hokejists šobrīd ir pārliecinoši rezultatīvākais "Barracuda" spēlētājs, kā arī septītais labākais punktu guvējs starp līgas debitantiem.

Tikmēr Bļugers pie 1+1 tika Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" zaudējumā mājās ar rezultātu 3:4 (1:2, 1:1, 1:1) pret vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvēto Bridžportas "Sound Tigers".

Latvijas hokejistu duelis izpalika, jo Gudļevskis palika rezervē, bet "Sound Tigers" vārtus sargāja Kristofers Gibsons, kurš atvairīja 25 no 28 metieniem.

Bļugers vispirms 28.minūtē asistēja Danielam Sprongam, kurš rezultātu samazināja līdz 2:3, bet 56.minūtē Latvijas hokejists skaitliskajā vairākumā iemeta šīs spēles pēdējos vārtus.

Uzbrucējs šajā mačā realizēja savu vienīgo metienu pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un negatīvu lietderības rādītāju -1.

Pēdējos divos mačos Bļugers guvis divus vārtus, bet šosezon 66 spēlēs izcēlies ar 20 precīziem metieniem un 23 rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +18, būdams "Penguins" trešais rezultatīvākais hokejists.

Vēl vienā piektdien aizvadītā mačā latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks palika rezervē, bet viņa pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" mājās ar 6:3 (2:2, 4:1, 0:0) uzvarēja Sanantonio "Rampage" vienību.

Uzvarētāju vārtos Džefs Zetkofs atvairīja 27 no 30 pretinieku metieniem.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 90 punktiem 71 spēlē ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 80 punktiem ir piektā. Savukārt pēdējo vietu astoņu komandu konkurencē šajā divīzijā ar 67 punktiem 72 cīņās ieņem aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears".

Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 58 punktiem 72 cīņās ieņem pārliecinošu pēdējo, septīto, pozīciju, tikmēr "Barracuda" ar 68 punktiem 64 mačos ir sestā starp astoņām Klusā okeāna divīzijas vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!