Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ceturtdien spēles aizvadīja abi Latvijas pirmgadnieki, Rūdolfam Balceram un Otavas "Senators" ar 2:4 piekāpjoties Ņujorkas "Islanders", bet Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" vienībai atstājot "sausā" Kolumbusas "Blue Jackets" ar 3:0.

Rūdolfs Balcers ar Krisu Tīrniju un Magnusu Pajārvi spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā, un latvietis laukumā pabija 13:59 minūtes, kas ir hokejista ceturtais lielākais spēles laiks NHL karjerā. Balcers 41 sekundi pavadīja laukumā arī skaitliskajā vairākumā.

Uzbrucējs veica divus metienus pa pretinieku vārtiem, divreiz bloķēja pretinieku metienus un veica vienu spēka paņēmienu. Balcera lietderības koeficients - neitrāls.

Lai gan spēles gaitā Otavas vienība spēja izlīdzināt rezultātu, panākot gan 1:1, gan 2:2, mājinieki piekāpās spēles pēdējā trešdaļā, uzvaru Ņujorkai izraujot Entonijam Boviljē un Keisijam Cizikam.

"Senators" ar 68 spēlēs sakrātiem 52 punktiem ieņem pēdējo vietu NHL.

Teodors Bļugers laukumā devās kā Pitsburgas ceturtā uzbrukuma virknējuma hokejists un laukumā aizvadīja 7:18 minūtes, to skaitā astoņas sekundes spēlējot skaitliskajā vairākumā, bet vienu minūti un septiņas sekundes aizstāvoties mazākumā.

Latvietis izcēlās ar četriem spēka paņēmieniem, vienu pretiniekiem atņemtu ripu, kā arī cieta epizodē, kurā pretinieku kapteinis Niks Folinjo trāpīja Bļugeram ar elkoni pa seju, nopelnot divu minūšu noraidījumu.

"Penguins" labā ar vārtiem izcēlās Fils Kesels, Niks Bjugstads un Sidnijs Krosbijs, nodrošinot komandai drošu uzvaru rezultātu 3:0. Pitsburga pēc šīs uzvaras ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, pateicoties 81 gūtam punktam 67 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!