Latvijas izlases hokejists Rūdolfs Balcers turpinās līgumsaistības ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Otavas "Senators", ar kuru uzbrucējs noslēdzis divvirzienu līgumu, ziņo klubs.

Abas puses vienojušās par sadarbību uz vēl vienu gadu. Par spēlēšanu NHL hokejists saņems 735 tūkstošus ASV dolāru, bet par pavadīto laiku Amerikas hokeja līgā (AHL) viņš tiks atalgots ar 70 tūkstošiem ASV dolāru. Saņemto summu nosaka pavadītās dienas katrā no līgām.

Jau ziņots, ka Otavas klubs spēlētājam piedāvāja kvalifikācijas līgumu. Balceram gan nebija tiesības vērsties pie arbitrāžas tiesas, lai tā izskatītu hokejista vēlmi izpelnīties labāku līgumu. Pie šādām tiesībām liepājnieks tiks pēc nākamās sezonas.

"Neskatoties uz apbēdinošu savainojumu sezonas sākumā, Rūdolfs cīnījās līdz kļuva par svarīgu daļu no Belevilas vienības pagājušās sezonas panākumiem," izteicies "Senators" kluba ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions. "Viņš ir dinamisks un prasmīgs spēlētājs ar lielisku metienu. Esam pārliecināti, ka viņš būs apņēmies pārvarēt pagājušā gada kavēkļus, kļūstot par pilna laika spēlētāju Otavā."

Aizvadītās sezonas ievadu hokejistam nācās izlaist ceļgala savainojuma dēļ. Kurzemnieks NHL atzīmējās ar trim punktiem (1+2) 15 mačos, bet sezonu uzsāka Belevilas "Senators" komandā, kuras labā viņš AHL čempionātā 33 spēlēs guva 36 punktus (16+20).

Otavas klubu Balcers pārstāv kopš 2018./2019. gada sezonas. Savā pirmajā sezonā kluba sistēmā uzbrucējs NHL atzīmējās ar 14 punktiem (5+9) 36 spēlēs, bet AHL čempionātā viņš 43 spēlēs sakrāja 31 punktu (17+14).

23 gadus vecais liepājnieks vidusskolas vecumā devās savas prasmes slīpēt uz Norvēģiju. Ziemeļamerikā karjeru uzbrucējs sāka 2016./2017. gada sezonā, pārstāvot Rietumu hokeja līgas (WHL) komandu Kamlūpsas "Blazers", bet sezonu vēlāk viņš debitēja AHL, pārstāvot Sanhosē "Barracuda" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!