Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot Sanhosē "Sharks" izcīnīt uzvaru ar 3:0.

Divu Kalifornijas vienību duelī Losandželosas "Kings" mājās piekāpās Sanhosē "Sharks" ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1).

Trešajā minūtē Balcers ar piespēli uzsāka kombināciju mājinieku zonā, kuru ar precīzu metienu no kreisā borta pabeidza Tomāšs Hertls.

29.minūtē Latvijas uzbrucējam tika ieskaitīta rezultatīva darbība, kad viņš ātrajā uzbrukumā vārtu priekšā patraucēja ātri noorientēties mājinieku vārtsargam un aizsardzības spēlētājam.

Visbeidzot 27 sekundes pirms mača beigām vārtus guva pats Balcers, pēc Brenta Bērnsa piespēles no laukuma viduslīnijas pie kreisās apmales raidot ripu tukšos vārtos.

Latvijas hokejists šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un 46 sekundes, no kurām 57 sekundes spēlēja vairākumā. Hokejists divreiz meta pa vārtiem un spēli noslēdza ar +/- rādītāju +3.

Balcers šosezon 21 spēlē guvis piecus vārtus un septiņreiz rezultatīvi piespēlējis.

Hertls spēli noslēdza ar diviem (1+1) rezultativitātes punktiem, bet "sauso" spēli ar 30 atvairītiem metieniem varēja svinēt Mārtins Džonss.

"Sharks" ar 36 punktiem 36 spēlēs Rietumu divīzijā pakāpusies uz sesto vietu astoņu klubu konkurencē, apsteidzot piektdienas pretiniekus.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!