Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Rūdolfs Balcers sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, taču tas nepalīdzēja viņa pārstāvētajai Sanhosē "Sharks" izcīnīt uzvaru pagarinājumā.

"Sharks" izbraukumā ar rezultātu 4:5 (2:1, 1:0, 1:3, 0:1) pagarinājumā piekāpās Floridas "Panthers".

Balcers asistēja pirmajā vārtus guvumā spēles septītajā minūtē, kad viņš piespēlēja uz vārtu priekšu Tomāšam Hertlam, kurš ripu pēc tam raidīja vārtos.

Latvijas hokejists kopā uz ledus pavadīja 11 minūtes un 35 sekundes, kurās rezultatīvai piespēlei pievienoja arī trīs metienus pa vārtiem, četrus spēka paņēmienus, divus bloķētus metienus, vienu pazaudētu ripu, noslēdzot spēli ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Jau ziņots, ka Balcers bija iekļauts Covid-19 protokolā un nebija aizvadījis nevienu spēli kopš 17. janvāra.

Šosezon Balcers 28 aizvadītos mačos ir sakrājis 13 rezultativitātes punktus (4+9).

"Sharks" rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Jūnatans Dālens, bet trīs rezultatīvas piespēles atdeva Niks Bonino. Floridas komandā trīs rezultativitātes punktus (1+2) sakrāja Džonatans Huberdo.

"Sharks" ar izcīnītiem 47 punktiem 44 mačos Rietumu konferences turnīra tabulā ierindojas devītajā vietā.

Citā spēlē Bufalo "Sabres", Zemgum Girgensonam paliekot ārpus spēles pieteikuma, izbraukumā ar rezultātu 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) pārspēja Arizonas "Coyotes".

Jau ziņots, ka Girgensons nedevās ar komandu trīs spēļu izbraukumā, jo mačā pret Otavas "Senators" tika atsvaidzināts iepriekš gūtais savainojums un "Sabres" treneri nolēma Latvijas hokejistu atpūtināt.

"Sabres", kas 43 spēlēs tikusi pie 35 punktiem, Austrumu konferencē atrodas 13. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!