Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien, 28. aprīlī, savus septītos vārtus sezonā guva Rūdolfs Balcers, palīdzot Sanhosē "Sharks" ar 4:2 (3:1, 0:1, 1:0) pieveikt Arizonas "Coyotes".

Balcers šajā sezonā, kas viņam ir labākā NHL karjerā, 34 spēlēs guvis septiņus vārtus un izdarījis deviņas rezultatīvas piespēles. Pirmā perioda vidū Balcers pamanīja ripu pie pretinieku zilās līnijas un izgājienā nodemonstrēja teicamu individuālo darbību, pārspējot pretinieku vārtsargu Dārsiju Kemperu. Pēc Balcera gūtajiem vārtiem "Sharks" palielināja savu pārsvaru līdz 2:0

Visā mačā Latvijas izlases uzbrucējs nospēlēja 13:38 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls. Balcers mačā reizi pielietoja spēka paņēmienu, kā arī bloķēja vienu pretinieku metienu.

Jau spēles 72. sekundē Evanders Keins guva "haizivīm" pirmos vārtus, bet četras minūtes pēc Balcera gola Kevins Lebanks panāca jau 3:0. Drīz vien Fils Kesels vienus vārtus atguva, bet otrā perioda sākumā Johans Larsons samazināja "Sharks" pārsvaru līdz minimumam 2:3.

"Coyotes" atlikušajā laikā vārtus vairs neguva, bet "Sharks" rindās pēdējā minūtē ripu vēl tukšos vārtos raidīja Tomašs Hertls.

"Sharks" tā bija otrā uzvara pēc kārtas un arī otro reizi pēc kārtas tika sarūgtināti "koijoti". "Haizivīm" 49 spēlēs ir 45 punkti, kas ļauj NHL Rietumu divīzijā ieņemt sesto vietu un saglabāt minimālas cerības uz "play off". Atlikušajās septiņās spēlēs "Sharks" ir jāsadeldē piecu punktu starpība, kas komandu šķir no iekārojamās ceturtās vietas un pēdējās ceļazīmes uz Stenlija kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!