Foto: F64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) par pirmajiem trīs aizsargātajiem spēlētājiem Latvijas hokeja izlases sastāvā dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs izvēlējusies Rūdolfu Balceru, Zemgu Girgensonu un Kristiānu Rubīnu.

Gatavojoties 2022.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā, Ķīnā, Starptautiskā ledus Hokeja federācija (IIHF) sadarbībā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) Spēlētāju asociāciju (NHLPA) lūgusi visām dalībvalstīm iesniegt sarakstu ar trīs NHL spēlētājiem, kuri tiks iekļauti valstsvienību sastāvos olimpiskajam turnīram.

Ja šie spēlētāji būs veseli un tiesīgi piedalīties olimpiādē, tad viņus iekļaus galīgajā sarakstā Pekinas olimpiskajām spēlēm, kas tiks paziņots 2022.gada janvārī.

Līdz ar to Latvijas Hokeja federācija (LHF) šajā trīs NHL spēlētāju sarakstā iekļāvusi Sanhosē "Sharks" uzbrucēju Rūdolfu Balceru, Bufalo "Sabres" uzbrucēju Zemgu Girgensonu un Toronto "Maple Leafs" sistēmā spēlējošo aizsargu Kristiānu Rubīnu.

Šajā trijniekā LHF nav izvēlējusies iekļaut Pitsburgas "Penguins" uzbrucēju Teodoru Bļugeru, kurs augustā Pekinas olimpisko spēļu atlasē bija Latvijas izlases kapteinis, un šī brīža Latvijas pirmo vārtsargu, Kolumbusas "Blue Jackets" vārtu vīru Elvi Merzļikinu.

Olimpiskajā turnīrā 12 izlases būs sadalītas trīs apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Pēc viena apļa turnīra komandas tiks sarindotas 1.-12. vietai. Labākās četras komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas izlases cīnīsies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas hokejisti Pekinas olimpisko spēļu C grupas turnīrā spēlēs ar Somiju, Zviedriju un Slovākiju. B grupā cīnīsies Krievijas Olimpiskās komitejas vienība, Čehija, Šveice un Dānija, bet A grupā spēlēs Kanāda, ASV, Vācija un mājiniece Ķīna.

Grupu turnīri norisināsies no 10. līdz 13.februārim, 15.februārī būs izslēgšanas turnīra pirmā kārta, bet dienu vēlāk - ceturtdaļfināli. Pusfināli notiks 18.februāri, dienu vēlāk tiks aizvadīta bronzas spēle, bet olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 20.februārī.

Latvijas izlases olimpisko turnīru sāks 10. februārī ar spēli pret Zviedriju (plkst.7.10 pēc Latvijas laika). Dienu vēlāk Latvijai pretī stāsies Somija, mačam sākoties plkst.21.10 (plkst.16.10), bet pēc vienas atpūtas dienas 13.februārī plkst.12.10 (plkst.7.10) būs spēkošanās ar Slovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!