Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) savus pirmos vārtus Tampabejas "Lightning" rindās pirmdien, 21. novembrī, guva Rūdolfs Balcers, tomēr viņa jaunā vienība ar 3:5 (1:1, 0:3, 2:1) piekāpās Bostonas "Bruins".

Balcers savus pirmos vārtus pēc pārejas uz Tampas komandu guva trešā perioda piektajā minūtē, tobrīd panākot 2:5. "Bruins" hokejisti kļūdījās pie vārtiem un pēc saspēles ar Marūnu Balcers pārspēja pretinieku vārtsargu Linusu Ulmarku. 25 gadus vecais Balcers šosezon Floridas "Panthers" un "Lightning" rindās 15 spēlēs guvis divus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Visā mačā Balcers laukumā aizvadīja 11:51 minūti, izdarīja trīs metienus pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija +1.

Pirmajā periodā Niks Pols guva Tampas komandas pirmos vārtus, bet Davids Krejči četras ar pusi minūtes pirms pirmā pārtraukuma izlīdzināja rezultātu. Izšķirošs bija otrais periods, kura sestajā minūtē 31 sekundes laikā Niks Folinjo un Čārlijs Koils panāca 3:1 "Bruins" labā, bet piecas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Breds Mārčands palielināja Bostonas kluba pārsvaru līdz 4:1.

Pēdējās trešdaļas sākumā Davids Pastrņaks guva "Bruins" piektos vārtus, praktiski izšķirot mača likteni. Lai gan ātri vien pēc zaudētiem vārtiem Balcers vienus vārtus atguva un vēlāk Pols guva savus otros vārtus mačā, "Lightning" no zaudējuma izvairīties neizdevās.

Otrajā periodā "Bruins" ceturto vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Patrīss Beržerons, kurš līdz ar to NHL karjerā sasniedza 1000 rezultativitātes punktu robežu. Viņš ir tikai ceturtais "Bruins" hokejists un 94. spēlētājs NHL, kuram izdevies sasniegt šo nozīmīgo punktu robežu.

Balcers pagājušajā sezonā spēlēja Sanhosē "Sharks", bet vasarā komanda izpirka viņa līgumu un Latvijas izlases uzbrucējs kļuva par neierobežoti brīvo aģentu. Balcers noslēdza līgumu ar Floridas "Panthers", tomēr novembra vidū "Panthers" latvieti ievietoja atteikumu sarakstā. "Lightning" izmantoja šo iespēju un pārņēma Balcera līgumu, kas noslēgts uz vienu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!