Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers svētdien guvis savus pirmos uzvaras vārtus Nacionālā hokeja līgā (NHL), palīdzot Otavas Senators ar 3:2 pieveikt Floridas "Panthers", kā arī izpelnoties spēles pirmās zvaigznes godu.

Liepājnieks spēlē pret "Panthers" laboja iepriekš uzstādīto personīgo rekordu spēles laika ziņā, kas bija nepilnas 16 minūtes, laukumā pavadot precīzi 18 minūtes. No tām Balcers gandrīz trīs uz ledus pavadīja tieši vairākumā, kura laikā uzbrucējs arī izcēlās ar gūtajiem vārtiem. Latvietim tie bija ceturtie vārti NHL, bet kopā 21 spēlē hokejists jau sakrājis septiņus punktus.

Spēles gaitā divi 21 gadu vecā hokejista metieni sasniedza pretinieka vārtus, bet viņa lietderības koeficients šoreiz gan negatīvs (-1). Balcers izpildīja arī vienu spēka paņēmienu.

Spēles rezultātu pirmie atklāja viesi no Otavas, vārtus gūstot Zakam Smitam. Tomēr Florida pirmā perioda laikā spēja atbildēt ar divām ripām, izceļoties Aleksandram Barkovam un Trojam Brūveram.

Braiens Gibonss otrā perioda sākumā izlīdzināja rezultātu, savukārt Liepājas hokejista zvaigžņu stunda pienāca perioda beigu daļā. Balcers vairākuma laikā izslidoja vārtu priekšā un pielaboja aizsarga Dilana Demelo raidīto ripu, lai atgūtu vadību "Senators" vienībai.

Kanādas komanda pārsvaru trešajā periodā no rokām neizlaida un tā varēja svinēt savu pirmo panākumu pēc septiņu spēļu zaudējumu sērijas.

Šī bija arī pirmā uzvara "Senators" pagaidu galvenajam trenerim Markam Kroufordam, kurš šo posteni ieņēma pēc Gija Bušēra atlaišanas. Jaunā trenera vadībā Balceram bija trešais lielākais spēles laiks starp uzbrucējiem, bet lielāks spēles laiks uzbrucēju rindās bija vien komandas līderiem Krisam Tīrnijam un veterānam Zakam Smitam.

Kanādiešu treneris savulaik ar Sandi Ozoliņu un Kolorado "Avalanche" izcīnījis Stenlija kausu, bet vēlāk karjeras gaitā trenējis arī Kārli Skrastiņu un Pēteri Skudru.

Otava pēc šīs spēles joprojām ieņem pēdējo vietu visā līgā ar 51 punktu 66 spēlēs. Tikmēr Florida sakrājusi 67 punktus un atrodas 12. vietā tajā pašā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!