Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ar vārtu guvumu neglāba Sanhosē "Sharks" komandu no zaudējuma pagarinājumā ar rezultātu 2:3 izbraukumā Tambabejas "Lightning" vienībai.

Mača 25. minūtē Balcers pēc Marka Eduāra Vlasiča izdarītā tālā metiena vārtu priekšā mainīja ripas lidojuma virzienu un guva vārtus, panākot rezultātu 1:1. Viņš tādējādi guva savus sestos vārtus šajā sezonā un guva rezultativitātes punktu savā piektajā spēlē pēc kārtas.

Balcers šajā mačā laukumā pavadīja 13:30 minūtes, no kurām 35 sekundes nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, nopelnīja divu minūšu noraidījumu un spēli pabeidza ar lietderības koeficientu +1. Viņš šajā sezonā 30 spēlēs izcēlies ar sešiem vārtiem un deviņām piespēlēm.

Pēc nerezultatīva pirmā perioda 22. minūtē Entonijs Sirelli izvirzīja vadībā "Lightning" vienību, bet trīs minūtes vēlāk Balcers rezultātu izlīdzināja. Divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Alekss Kilorns atjaunoja vadību pērnā gada Stenlija kausa ieguvējiem, bet Logana Kutūra gūtie vārti 42. minūtē panāca pagarinājumu.

Uzvaru "Lightning" vienībai izrāva Viktors Hedmans, kurš pagarinājuma trešajā minūtē uzņēmās iniciatīvu, pats iegāja uzbrukuma zonā un izpildīja ļoti precīzu metienu.

Citā mačā Pitsburgas "Penguins" bez savainotā Teodora Bļugera ar rezultātu 3:4 pagarinājumā piekāpās Vašingtonas "Capitals" hokejistiem.

Bļugers turpina atgūties no žokļa operācijas.

Brainers Rasts "Penguins" labā guva divus vārtus, bet reizi precīzs bija Jevgeņijs Malkins. "Capitals" rindās par galveno varoni kļuva Dmitrijs Orlovs, kurš guva divus vārtus, starp kuriem bija arī uzvaru nesošais metiens pagarinājumā. Precīzs bija arī Niks Douds un Daniels Sprongs.

Bufalo "Sabres" turpina spēlēt bez Zemgus Girgensona un otrdien izbraukumā ar 2:5 zaudēja Vašingtonas "Golden Knights".

Girgensons ķermeņa augšdaļas traumas dēļ nespēlēs līdz NHL Zvaigžņu spēlei paredzētajam pārtraukumam.

Uzvarētājiem vārtus guva Reilijs Smits, Brets Houdens, Džonatans Maršeso, Kīgans Kolesārs un Marks Stouns, bet "Sabres" rindās precīzs bija Alekss Tuhs un Džons Heidens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!