Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kas viņam un Sanhosē "Sharks" komandai bija priekšpēdējā sezonā. Savukārt Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks sestdien kopā ar Kolumbusas "Blue Jackets" svinēja uzvaru komandas sezonas pēdējā spēlē NHL.

"Sharks" savā laukumā ar rezultātu 4:5 (2:2, 1:1, 1:1, 0:1) pagarinājumā atzina Arizonas "Coyotes" pārākumu.

Balcers vārtus guva spēles septītajā minūtē, kad pēc Aleksandra Čmelevska piespēles izdarīja metienu no zonas vidus, ripai izslīdot cauri pretinieku vārtsarga kājām. Liepājnieks tobrīd panāca 1:1, atbildot uz Kristiana Dvoraka ceturtajā minūtē gūtajiem vārtiem.

Perioda otrajā pusē Dvoraks atguva viesiem vadību, taču Kevins Lebanks izlīdzināja rezultātu. Arī nākamajos divos periodos komandas apmainījās vārtiem. Otrajā trešdaļā Timo Maiers pirmo reizi mačā ieguva vadību mājiniekiem, bet Jans Jenīks panāca 3:3. Trešajā nogrieznī Konors Garlands atguva viesiem vadības grožus, bet 48 sekundes pirms pamatlaika beigām Aleksandrs Barabanovs panāca izlīdzinājumu.

Spēle turpinājās pagarinājumā, kura trešajā minūtē Fils Kesels atnesa viesiem uzvaru. Kesels ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija ražīgākais uzvarētāju rindās.

Balcers sestdien uz ledus pavadīja 17 minūtes un 19 sekundes, nedaudz spēlējot arī mazākumā un vairākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, pārtvēra trīs ripas un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latviešu uzbrucējs šosezon 40 spēlēs guvis astoņus vārtus, atdevis deviņas rezultatīvas piespēles un sakrājis +/- rādītāju -5.

"Sharks" ar 49 punktiem 55 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu divīzijā, kur "koijoti" ar 54 punktiem 56 cīņās ir piektie.

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:1, 1:1, 2:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Detroitas "Red Wings".

Piektdien Kivlenieks aizvadīja savu sezonā pirmo NHL spēli un atvairīja 31 metienu, bet uz rezervē palika Elvis Merzļikins. Lai gan komanda piedzīvoja zaudējumu 2:5, dienu vēlāk vārtsargu līnija netika mainīta un Kivleniekam bija vēl viena iespēja sevi pierādīt, latvietim neitralizējot 33 no 37 raidījumiem.

Pirmā perioda septītajā minūtē Jakubs Vrāna panāca 1:0 viesu labā, bet Kems Etkinsons ātri izlīdzināja rezultātu. Otrās trešdaļas otrajā pusē abas komandas 80 sekunžu laikā guva divus vārtus - Denijs Dekeizers atguva vadību, taču Olivers Bjorkstrands ātri panāca 2:2.

Nākamos divus vārtus šķīra 81 sekunde, trešā perioda pirmajā pusē precīziem metieniem apmainoties Ērikam Robinsonam un Semam Geigneram. Savukārt starp nākamajiem diviem vārtiem bija 93 sekundes, trešdaļas otrajā pusē pa ripai mērķī raidot Džekam Roslovikam un Valteri Filpulam.

Cīņa turpinājās pagarinājumā, kurā 21 sekundi pirms papildlaika beigām mājiniekiem uzvaru atnesa Makss Domi.

"Blue Jackets" ar 48 punktiem 56 spēlēs ieņēma pēdējo vietu starp astoņām Centrālās divīzijas komandām, bet "Red Wings" ar tādu pašu bilanci bija pozīciju augstāk.

Sezonas pēdējā spēlē "Sharks" trešdien mājās uzņems Vegasas "Golden Knights".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!