Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas sākuma ievietots Otavas "Senators" komandas neaizsargāto spēlētāju sarakstā, sociālajā vietnē "Twitter" vēstī žurnālists Brūss Gariohs.

Tādējādi nākamo 24 stundu laikā pārējām 30 komandām ir iespējas izteikt vēlmi piesaistīt Balceru, uzbrucējam mainot savu NHL klubu. Ja tā nenotiks, tad liepājnieks sezonu uzsāks Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmklubā Belevilas "Senators".

Jāmin gan, ka Covid-19 pandēmijas dēļ šosezon NHL komandām pastāv iespēja tuvumā uzturēt papildu četrus līdz sešus spēlētājus sastāvā, kas angliski saukts par "taxi squad". Tajā var nonākt tieši neaizsargātā spēlētāju saraksta hokejisti, kurus nepiesaista citas vienības.

Jau ziņots, ka Balcers un "Senators" pirms sezonas vienojās par sadarbību uz vēl vienu gadu, parakstot divvirzienu līgumu. Par spēlēšanu NHL hokejists saņems 735 tūkstošus ASV dolāru, bet par pavadīto laiku AHL viņš tiks atalgots ar 70 tūkstošiem ASV dolāru. Saņemto summu nosaka pavadītās dienas katrā no līgām.

Otavas klubu Balcers pārstāv kopš 2018./2019. gada sezonas. Divu sezonu laikā viņš NHL piedalījies 51 spēlē, sakrājot 17 punktus (6+11). Savukārt AHL čempionātā viņš 76 spēlēs atzīmējies ar 67 punktiem (33+34).

Šo sezonu uzbrucējs uzsāka īrē Norvēģijas čempionāta komandā Stavengeras "Oilers". Tās labā viņš desmit mačos guva septiņus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, ar 15 punktiem esot kluba efektīvākais spēlētājs.

Otavas "Senators" sezonu uzsāks 15. janvārī, kad komanda uzņems Toronto "Maple Leafs" vienību. Savukārt AHL sezonas sākums sagaidāms 5. februārī, 30. decembrī ziņoja līga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!