Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers pēc savainojuma izārstēšanas izbaudīja spēlēšanu Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Belevilas "Senators", kurā izcēlās ar iespaidīgu rezultativitāti, bet tagad viņš priecīgs par nopelnīto izsaukumu uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Otavā.

Balceram sezonas sākumu sabojāja treniņnometnē gūtais savainojums, tāpēc viņam pēc izveseļošanās sezonu vajadzēja sākt AHL. Belevilā viņš šosezon laukumā devies 19 spēlēs un atzīmējies ar astoņiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm. Otrdien latvietis guva pirmo šīs sezonas rezultativitātes punktu NHL, bet "Senators" ar 1:6 (1:0, 0:3, 0:3) atzina spēcīgās Vašingtonas "Capitals" komandas pārākumu.

"Uzreiz pēc gūtās traumas sapratu, ka nevarēšu spēlēt ilgu laiku," teica Balcers. "Kad atgriezos uz ledus, biju ļoti sajūsmināts atkal spēlēt Belevilā. Man bija jautri, centos atgūt savu spēli un nopelnīt izsaukumu un NHL," intervijā NHL mājaslapā internetā citēts Balcera teiktais.

Balcers uzsvēra, ka līdzjutēju atbalsts viņam ir ļoti svarīgs, un viņš pauda lepnumu par to, ka ir latvietis. Tāpēc uzbrucējs ļoti ātri pamanīja līdzjutējus Latvijas izlases kreklā viņa pirmajā spēlē NHL šajā sezonā. Balcera uzmanību piesaistījis plakāts ar uzrakstu "Rūdolf, dod šaibu", kura autorus viņš pagodināja gan ar kāroto ripu, gan fotogrāfiju. Tāpat kadrā iekļuva arī "Senators" vienības uzbrucējs Breidijs Tkačuks.

"Tas piesaistīja manu uzmanību. Es viņus nepazinu, bet bija forši viņus redzēt spēlē," teica Balcers. "Uzņemt selfiju bija lieliski, bet es gribētu izdarīt kaut ko vairāk, bet mēs tajā brīdī iesildījāmies. Redzēt šādu zīmi un Latvijas izlases kreklus lika man smaidīt."

"Mēs esam maza valsts, kas dažādos sporta veidos cīnās ar lielajām valstīm. Hokejs varētu būt populārākais sporta veids manā dzimtenē, tāpēc lieliski redzēt, ka visi mūs atbalsta," turpināja Balcers.

Tikmēr Tkačuks izteica komplimentus Balceram: "Rūdis ir lielisks spēlētājs. Žēl, ka viņš guva traumu treniņnometnē. Lieliski redzēt, ar kādu aizrautību viņu atbalsta fani no Latvijas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!