Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Sanhosē "Sharks" no neaizsargāto spēlētāju saraksta ieguvusi Latvijas hokejistu Rūdolfu Balceru, kuram šī būs atgriešanās "Sharks" sistēmā, vēsta TSN žurnālists Pjērs LeBruns.

Jau vēstīts, ka pirmdien Otavas "Senators" ievietoja Balceru neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Līdz ar to 24 stundu laikā jebkura cita NHL komanda varēja latvieti iegūt savā īpašumā.

Šo iespēju izmantoja Sanhosē "Sharks", kas 2018. gada septembrī maiņas darījumā iekļāva Balceru, lai no "Senators" iegūtu aizsargu Ēriku Karlsonu. Tieši "Sharks" 2015. gadā draftēja Balceru, izraugoties viņu piektajā kārtā ar kopējo 142. numuru.

"Sharks" sistēmā Balcers spēlēja tikai fārmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL). 2017./2018. gada sezonā Sanhosē "Barracuda" sastāvā viņš 67 spēlēs guva 23 vārtus un izdarīja 25 rezultatīvas piespēles.

Balcers un "Senators" pirms sezonas vienojās par sadarbību uz vēl vienu gadu, parakstot divvirzienu līgumu. Par spēlēšanu NHL hokejists saņems 735 tūkstošus ASV dolāru, bet par pavadīto laiku AHL viņš tiks atalgots ar 70 tūkstošiem ASV dolāru. Saņemto summu nosaka pavadītās dienas katrā no līgām.

Otavas klubu Balcers pārstāv kopš 2018./2019. gada sezonas. Divu sezonu laikā viņš NHL piedalījies 51 spēlē, sakrājot 17 punktus (6+11).

Šo sezonu uzbrucējs uzsāka īrē Norvēģijas čempionāta komandā Stavengeras "Oilers". Tās labā viņš desmit mačos guva septiņus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, ar 15 punktiem esot kluba efektīvākais spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!