Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers noslēdzis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Floridas "Panthers", oficiāli paziņojis klubs.

Balcers ar "Panthers" panācis vienošanos drīz vien pēc tam, kad kļuva par neierobežoti brīvo aģentu. Kontrakts parakstīts uz vienu sezonu. Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka līguma summa ir 750 000 ASV dolāri, turklāt kontrakts ir vienvirziena. Tas nozīmē, ka Balcera atalgojums nemainīsies, ja viņš tiks nosūtīts uz fārmklubu.

"Rūdolfs ir smagi strādājošs spēles veidotājs, kurš apveltīts ar ātrumu un prasmēm," norādīja "Panthers" ģenerālmenedžeris Bils Zito. "Viņa enerģija un cīņas gars tikai pilnveidos mūsu sastāvu."

Balcera līgumu šonedēļ negaidīti izpirka Sanhosē "Sharks", tādējādi noslēdzās latvieša otrais piegājiens šī kluba sistēmā. Viņu 2015. gada draftā izvēlējās ar 142. numuru, bet pēc pāris gadiem uzbrucēju aizmainīja uz Otavas "Senators", kur viņš debitēja NHL.

Jaunais "Sharks" ģenerālmenedžeris Maikls Grīrs atzina, ka lēmumu par atbrīvošanos no Balcera pieņemt nebija viegli, taču tas tika darīts, lai turpinātu strādāt pie sastāva pilnveidošanas.

Balceram aizvadītā sezona bija rezultatīvākā viņa NHL karjerā. Viņš 61 spēlē izcēlās ar 11 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Kopumā viņš pasaulē spēcīgākajā hokeja līgā nospēlējis 153 mačus, kuru laikā atzīmējies ar 57 punktiem (25+32). Viņš ir spēlējis arī Otavas "Senators" komandā.

Aizvadītajā sezonā "Panthers" bija labākā komanda Austrumu konferencē, 82 spēlēs izcīnot 122 punktus. Izslēgšanās spēlēs tā apstājās otrajā kārtā, ar 0-4 piekāpjoties finālistei Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!