Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers sestdien guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, otro spēli pēc kārtas Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā nopelnot divus punktus.

Balcers palīdzēja Sanhosē "Barracuda" komandai mājās ar 4:0 (0:0, 1:0, 3:0) uzvarēt Klīvlendas "Monsters" vienību, kuras rezervē palika vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks.

Abas komandas savā starpā tikās arī piektdien, "Barracuda" komandai uzvarot ar rezultātu 6:2. Arī piektdienas duelī Balcers izcēlās ar 1+1, bet Kivlenieks atvairīja 32 no 38 metieniem.

Sestdienas mačā Latvijas uzbrucējs otrā perioda sākumā skaitliskajā vairākumā asistēja Aleksandram Trū, kurš atklāja spēles rezultātu, bet cīņas 46.minūtē Balcers pats guva vārtus, panākot 3:0 mājinieku labā.

Balcers šajā mačā divas reizes meta pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības rādītāju +1, tiekot atzīts par spēles trešo zvaigzni.

Tikmēr "Monsters" vārtus sargāja Kivlenieka konkurents Džefs Zetkofs, atvairot 25 no 29 metieniem.

Balcers šosezon 53 spēlēs izcēlies ar 16 vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm, būdams komandas rezultatīvākais hokejists. Tāpat viņš šosezon ir devītais rezultatīvākais AHL debitants.

Tikmēr Kivlenieks šosezon 34 mačos vidēji ielaidis 3,11 ripas un atvairījis 89,1% metienu.

Citā mačā Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda savās mājās ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) uzvarēja Grendrepidsas "Griffins".

Bļugers šajā mačā pie rezultativitātes punktiem netika, pa vārtiem nemeta un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas uzbrucējs šosezon 53 spēlēs izcēlies ar 14 vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm. Šī ir kļuvusi par viņa rezultatīvāko sezonu AHL, par vienu rezultativitātes punktu pārspējot pagājušās sezonas veikumu.

Savukārt Kristers Gudļevskis un Bridžportas "Sound Tigers" sestdien mājās ar rezultātu 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) zaudēja Leihaiveli "Phantoms" hokejistiem.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 14 no 17 metieniem.

Viņš šosezon 28 spēlēs izcīnījis desmit uzvaras, vidēji ielaižot 2,68 vārtus un atvairot 89,9% metienu.

Jau vēstīts, ka piektdien Bļugers un Gudļevskis aizvadīja ļoti labus mačus, tiekot atzīti par spēles pirmajām zvaigznēm.

"Penguins" pagarinājumā ar 3:2 pieveica Binghemtonas "Devils", Bļugeram gūstot uzvaras vārtus, bet "Sound Tigers" viesos ar 3:2 uzvarēja "Phantoms" komandu, Gudļevskim atvairot 38 no 40 metieniem.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 76 punktiem 58 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 66 punktiem 60 mačos ir piektā.

Savukārt Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 47 punktiem 58 cīņās ieņem pēdējo, septīto, pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā "Barracuda" ar 58 punktiem 54 mačos ir sestā starp astoņām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!