Foto: LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers jau vairākus mēnešus trenējies Norvēģijas klubā Stavangeras "Oilers", un šajā pilsētā viņš jūtas kā mājās, intervijā kluba preses dienestam teica Balcers.

Jau vēstīts, ka neilgi pēc līguma pagarināšanas ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Otavas "Senators" Balcers tika izīrēts "Oilers" vienībai Norvēģijas čempionātā.

Latvietis atzina, ka viņš jau vairākus mēnešus trenējies ar šo komandu, ar kuru 2015. un 2016. gadā kļuva par Norvēģijas čempioniem. Pārrunas par līguma pagarināšanu neļāva "Oilers" vienībai pievienoties ātrāk.

"Stavangera man ir kā mājas. Kamēr nesāksies sezona ar "Senators", tikmēr būšu šeit. Ja būs jāpaliek ilgāk, es varētu apsvērt arī citus variantus, taču šobrīd tas ir tikai teorētiski," kluba preses dienestam teica latvietis.

Balcers ar nepacietību gaida, kad atkal varēs uzspēlēs "Oilers" mājas – DNB arēnā.

Otavas klubu Balcers pārstāv kopš 2018./2019. gada sezonas. Savā pirmajā sezonā kluba sistēmā uzbrucējs NHL atzīmējās ar 14 punktiem (5+9) 36 spēlēs, bet AHL čempionātā viņš 43 spēlēs sakrāja 31 punktu (17+14).

Aizvadītās sezonas ievadu hokejistam nācās izlaist ceļgala savainojuma dēļ. Kurzemnieks NHL atzīmējās ar trim punktiem (1+2) 15 mačos, bet sezonu uzsāka Belevilas "Senators" komandā, kuras labā viņš AHL čempionātā 33 spēlēs guva 36 punktus (16+20).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!