Foto: F64

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers priecājas, ka savu karjeru varēs turpināt Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Floridas "Panthers", un viņš nevar sagaidīt sezonas sākumu, intervijā kluba "youtube.com" kontā teica pats hokejists.

Jau vēstīts, ka Sanhosē "Sharks" izpikra Balcera līgumu, tāpēc viņš kļuva par neierobežoti brīvo aģentu. Drīz vien latvietis panāca vienošanās ar "Panthers", kas aizvadītajā sezonā bija labākā regulārā čempionāta komanda Austrumu konferencē.

"Esmu sajūsmināts, ka varēšu ieraudzīt visu spēlētāju prasmju līmeni, un varēšu slidot kopā ar tik lielisku komandu. Nevaru sagaidīt, kad visus satikšu," teica Balcers.

"Esmu priecīgs par šīm pārmaiņām," viņš turpināja. "Tas dod papildus dzirksteli, tas ir kaut kas jauns. Šajā vasarā smagi strādāju, trenējos un slidoju daudz. Nevaru sagaidīt, kad sāksies sezona."

Balcers atzinīgi izteicās par savu laiku Sanhosē, norādot, ka viņš tur izjutis uzticēšanos un ieguvis vērtīgu pieredzi, kas palīdzējis saprast, kas ir NHL līmenis.

"Sanhosē man treneri deva iespēju, uzticējās man, man bija spēles laiks, tāpēc es varēju sajusties ērti, spēlējot šajā līmenī," Balcers stāstīja. "Tas bija labs sākuma punkts, un es varēju iemācīties to, kam jāiziet cauri."

Balceram aizvadītā sezona bija rezultatīvākā viņa NHL karjerā. Viņš 61 spēlē izcēlās ar 11 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Kopumā viņš pasaulē spēcīgākajā hokeja līgā nospēlējis 153 mačus, kuru laikā atzīmējies ar 57 punktiem (25+32). Viņš ir spēlējis arī Otavas "Senators" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!