Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar vārtu guvumu un sasniedza personīgo sezonas rezultativitātes rekordu.

Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" komanda ar rezultātu 4:2 pārspēja Arizonas "Coyotes" vienību.

Balcers šajā mačā 60. minūtē ripu meta tukšos vārtos, panākot mača gala rezultātu un gūstot vārtus otrajā spēlē pēc kārtas. Šajā sezonā viņš 41 spēlē tagad iekrājis astoņus vārtus un 10 rezultatīvas piespēles, un 18 rezultativitātes punktus viņam NHL sezonas laikā līdz šim nebija izdevies sasniegt. Aizvadītajā sezonā Balcers 41 spēlē guva astoņus vārtus un izdarīja deviņas piespēles (8+9).

Mačā pret "Coyotes" Balcers laukumā pavadīja 16:59 minūtes, no kurām 1:34 minūtes nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un iekrāja lietderības koeficientu +2.

Jau spēles 20. sekundē Niks Bonino deva vadību "Sharks" vienībai, bet Fils Kesels otrās trešdaļas beigās un Losons Krūss mača 36. minūtē ļāva "Coyotes" pārņemt vadību. 22 sekundes pēc tam Timo Meiers rezultātu izlīdzināja, bet jau nākamajā minūtē Noā Gregors atguva vadību "Sharks" hokejistiem. Balcers mačam pielika punktu.

Citā mačā Bufalo "Sabres" ar rezultātu 3:2 pagarinājumā uzvarēja Vankūveras "Canucks".

Zemgus Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 12:42 minūtes, no kurām 43 sekundes nospēlēja mazākumā, bet 23 sekundes – vairākumā. Viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Spēles otrajā minūtē Keisijs Mitelstads deva vadību "Sabres" hokejistiem, bet otrās trešdaļas trešajā minūtē Džeitī Millers rezultātu izlīdzināja. Džefs Skiners gan tūlīt pēc tam atjaunoja vadību Bufalo komandai, bet Bo Horvats desmit minūtes vēlāk guva vārtus "Canucks" komandai un atjaunoja neizšķirtu rezultātu.

Cīņa nonāca līdz pagarinājumam, kurā Rasmus Dalins guva vārtus 48. sekundē, izraujot "Sabres" uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!