Foto: AP/Scanpix / LETA

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers naktī uz ceturtdienu guva savus pirmos vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā, kamēr Floridas "Panthers" svinēja uzvaru savā laukumā.

"Panthers" savu skatītāju priekšā ar 4:3 (2:1, 0:1, 2:1) uzveica Filadelfijas "Flyers". Floridas komandai šī ir trešā uzvara četrās spēlēs, kas ar sešiem punktiem ļauj atrasties starp Austrumu konferences vadošajām vienībām.

Balcers guva "Panthers" trešos vārtus, kad mača 44. minūtē izslidoja vienatnē pret "Flyers" vārtsargu Feliksu Sandstremu un filigrāni viņu apspēlēja. Tobrīd latvietis panāca 3:2, bet 50. minūtē Džošua Mahura dubultoja mājinieku pārsvaru, un tie izrādījās uzvaras vārti. Filadelfijas vienība vienus vārtus atguva tikai trīs sekundes pirms pamatlaika beigām.

Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes un 28 sekundes, turpinot spēlēt "Panthers" otrajā uzbrucēju virknējumā kopā ar vienu no līgas zvaigznēm Metjū Tkačaku. Balcers izpildīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon Balcers četrās spēlēs atzīmējies ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī negatīvu lietderību -1.

"Panthers" nākamā spēle būs naktī uz sestdienu, kad tiks uzņemta Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!