Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezoas pārbaudes spēlē pirmdien, 23. septembrī, ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers, tomēr viņa pārstāvētā vienība Otavas "Senators" ar 4:6 (1:3, 2:2, 1:1) piekāpās Vankūveras "Canucks".

Balcers pirmā perioda septītajā minūtē palīdzēja Bobijam Raienam panākt 1:0, bet līdz pirmās trešdaļas beigām "Senators" nonāca zaudētājos ar 1:3. Vārtus Balcers guva otrā perioda 14. minūtē, kad pēc Dreika Batersona piespēles samazināja rezultāta starpību līdz 4:6.

Latviešu uzbrucējs mačā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kas arī bija precīzs, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs +2. Detalizētāka statistika par šo maču šobrīd nav pieejama.

Citā pārbaudes mačā Toronto "Maple Leafs" ar Kristiānu Rubinu ierindā ar 3:0 sarūgtināja Monreālas "Canadiens". Latviešu aizsargs nospēlēja 11:41 minūti, no kurām 2:25 laukumā pavadīja, komandai esot vairākumā. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni un lietderības koeficients +1.

"Senators" pirms NHL jaunās sezonas vēl aizvadīs pārbaudes spēles ar "Canucks" (25. septembrī) un Monreālas "Canadiens" (28. septembrī), bet regulāro čempionātu 2. oktobrī sāks ar maču pret Toronto "Maple Leafs". Savukārt "Maple Leafs" pirms regulārās sezonas sākuma gaidāmi vēl mači pret Monreālas "Canadiens" (25. septembrī) un Detroitas "Red Wings" (27. un 28. septembrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!