Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ar uzvarām jauno Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu sākušas latviešu uzbrucēju Rūdolfa Balcera un Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas.

Balcera debijā Floridas "Panthers" viesos ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) apspēlēja Ņujorkas "Islanders".

Latvietis nospēlētajās 14 minūtēs un divās sekundēs palika bez rezultativitātes punktiem. Viņš izpildīja trīs metienus pa vārtiem, bloķēja vienu sāncenšu metienu un nopelnīja divas soda minūtes. Cīņu Balcers noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Balcers spēlēja vienā maiņā ar pagājušās sezonas astoto rezultatīvāko līgas hokejistu Metjū Tkačaku. Mača rezultātu ar precīzu metienu 33. minūtē atklāja "Panthers" somu uzbrucējs Ētu Luostarinens. Kaut arī trešā perioda ievadā "Islanders" hokejists Noā Dobsons panāca izlīdzinājumu, pēc nieka 30 sekundēm viesi ar filigrānu Patriku Hornkvista metienu, apslidojot vārtus, atjaunoja vadību.

Uzvaru izdevās nosargāt, bet pašā pamatlaika izskaņā ripu tukšos mājinieku vārtos iemeta Tkačaks.

Balceram šī bija bija pirmā oficiālā spēle "Panthers" sastāvā. Pirms tam viņš pārstāvējis Otavas "Senators" un Sanhosē "Sharks". Kopumā NHL viņam 153 spēles, kurās sakrāti 57 (25+32) rezultativitātes punkti.

Citā ceturtdienas mačā Girgensons un Bufalo "Sabres" savu skatīāju priekšā ar 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) uzvarēja Otavas "Senators".

Girgensons nospēlēja 13 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un vienreiz bloķēja pretinieku metienu. Viņš arī uzvarēja 67% iemetienu un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Kaut arī "Senators" pēc Breidija Tkačaka metiena pirmajā periodā atklāja rezultātu, "Sabres" turpinājumā guva četrus bezatbildes vārtus, no kuriem pēdējos divus - Viktors Olofsons, to izdarot tukšā viesu "cietoksnī". Pirmos vārtus savā NHL karjerā guva 20 gadus vecais "Sabres" vācu uzbrucējs Džons Peterka.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs sestdien jau 20:00 pēc Latvijas laika, kad tiksies ar Balceru un "Panthers".

Tikmēr savainojumu turpina ārstēt cits Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers, bet viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" jaunās sezonas ievadā savā laukumā ar 6:2 (3:0, 1:1, 2:1) sagrāva Arizonas "Coyotes". Ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Sidnijs Krosbijs.

Nākamais mačs "Penguins" hokejistiem būs naktī uz svētdienu pret Tampabejas "Lightning". Bļugers kuru katru dienu varētu atgriezties Pitsburgas sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!