Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Rūdolfs Balcers otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē ar gūtiem vārtiem kaldināja sevis pārstāvētās Sanhosē "Sharks" komandas uzvaru pār Elvi Merzļikinu un Kolumbusas "Blue Jackets".

"Sharks" vienība mājās uzvarēja ar rezultātu 3:2 (3:0, 0:0, 0:2), pārtraucot desmit zaudējumu sēriju.

Balcers laukumā pavadīja 14:25 minūtes, no kurām 64 sekundes bija mazākumā. Liepājnieks guva vienus vārtus, izpildīja divus metienus un piecus spēka paņēmienus, kā arī vienreiz atņēma pretiniekam ripu. Viņš tika pie lietderības koeficienta +1.

Uzbrucējam tie bija jau trešie vārti pēdējās četrās spēlēs, savukārt savu tautieti Elvi Merzļikinu viņš NHL spēlē pārspēja pirmo reizi. Balcers ar precīzo metienu atzīmējās pirmajā periodā, kad viņam izcilu piespēli atdeva 20 gadus vecais Tomass Bordelo, kuram tā bija otrā spēle NHL.

25 gadus vecais hokejists šosezon 55 spēlēs sakrājis 11 gūtus vārtus un 11 rezultatīvas piespēles.

Elvis Merzļikins viesu vārtos atvairīja 25 no 28 metieniem (89,3%). Vārtsargs atgriezās "Blue Jackets" cietoksnī pēc vienas spēles izlaišanas.

Pirmos un trešos laukuma saimnieku vārtus guva NHL debijas sezonu aizvadošais Skots Rīdijs, kurš mača piektajā minūtē izcēlās vairākumā, bet perioda izskaņā atlēkušo ripu raidīja vārtos no gaisa.

"Blue Jackets" atbildi izteica noslēdzošajā periodā. Pašā tās ievadā Džeks Rosloviks realizēja pretuzbrukumu vairākumā. Savukārt trešdaļas 14. minūtē viņš pēc elegantas Kāpo Kakonena vārtu apslidošanas izcēlās otro reizi. Spēles izskaņā viesi Merzļikinu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, bet rezultātu neizlīdzināja.

Abas latviešu pārstāvētās komandas jau pazaudējušas iespējas spēlēt "play-off". "Sharks" ar 72 punktiem 76 spēlēs ieņem 13. vietu Rietumu konferencē, bet "Blue Jackets" hokejisti ar 76 punktiem 77 spēlēs ir 10. vietā Austrumu konferencē.

Latvijas izlases treneris Harijs Vītoliņš iepriekš intervijā "Delfi TV" atzinis, ka pēc regulārās sezonas beigām sagaida Balcera un Merzļikina pievienošanos valstsvienībai pirms 2022. gada pasaules čempionāta hokejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!