Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Rūdolfs Balcers otrdien savā otrajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē Sanhosē "Sharks" sastāvā spēlēja vienā virknējumā ar kluba leģendu Patriku Marlo, bet viņu pārstāvētā vienība pēcspēles metienos uzvarēja Losandželosas "Kings".

Sanhosē klubs ar rezultātu 4:3 (2:0, 0:2, 1:1, 0:0, 1:0) izbraukumā pieveica "Kings" vienību.

Rūdolfs Balcers otrajā spēlē "Sharks" sastāvā uz ledus pavadīja 8:32 minūtes, kas bija mazākais spēles laiks starp "Sharks" uzbrucējiem. Sev atvēlētajā laikā liepājnieks divreiz izpildīja spēka paņēmienus, bet vienreiz bloķēja pretinieku raidījumu, laukumā aizvadot 12 nomaiņas.

Hokejists gan spēlēja trešajā virknējumā kopā ar divkārtējo olimpisko čempionu Patriku Marlo, kurš otrdien aizvadīja 1734. spēli NHL karjerā, tādējādi apsteidzot Jaromiru Jāgru un kļūstot par trešo mačiem bagātāko hokejistu līgas vēsturē. Ja to atļaus veselība, tad Marlo šosezon ir pa spēkam apdzīt arī Marku Mesjē (1756 spēles) un NHL rekordistu Gordiju Hovu (1767).

Jau spēles otrajā minūtē "Sharks" labā izcēlās šveicietis Timo Maijers, kurš precīzi meta no vārtu priekšas pēc lieliskas Raiana Donato piespēles. Toties rezultātu 2:0 panāca komandas kapteinis Logans Kutjūrs, kurš ripu novirzīja tukšā vārtu stūrī.

Spēles otrajā periodā Anže Kopitars izgājienā pret Martinu Džounsu rezultāta starpību sadeldēja, bet Dastins Brauns vairākumā jau panāca 2:2. Savukārt trešajā periodā vēl vienu izcilu piespēli atdeva Alekss Aiafallo, kurš rezultatīvi asistēja arī Kopitaram. Uzbrucējs pretuzbrukumā eleganti apslidoja "Sharks" vārtus un atstāja ripu pa metienam Braunam, kurš ar otrajiem vārtiem spēlē panāca rezultātu 2:3.

Sanhosē hokejisti, spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, izglābās vien pamatlaika pēdējā minūtē, kad lielā burzmā vārtu priekšā izmanīgākais bija Evanders Keins. Papildlaikā neviena no komandām ar rezultatīviem metieniem neizcēlās, bet pēcspēles metienos izcēlās vien Kutjūrs, kurš nodrošināja viesiem panākumu.

"Sharks" vienība ar 11 punktiem 11 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu divīzijā, bet pozīciju zemāk, divīzijas noslēdzošajā vietā ar deviņiem punktiem atrodama "Kings" komanda. Savukārt nākamo spēli Balcera pārstāvētā komanda aizvadīs ceturtdien, kad atkārtoti spēkosies ar "Kings" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!