Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasē jautājums par hokejistu ekipējumu esot atrisināts, taču Kontinentālās hokeja līga (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" šajā jautājumā savu viedokli nav mainījis, otrdien Latvijas hokeja federācijas preses konferencē pastāstīja Latvijas valstsvienības ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" asi reaģēja uz LHF prezidenta Kirova Lipmana izteikumiem, nosaucot "Dinamo" vadību par amatieriem, un paziņoja, ka
turpmāk nesadarbosies ar LHF
. Savukārt vēlāk klubs informēja, ka uz gaidāmajām Latvijas izlases pārbaudes spēlēm pret
Krievijas
otro izlasi
neatvēlēs tam piederošo hokeja ekipējumu.

"Parasti prakse ir, ka komandām ir gods deleģēt savus spēlētājus uz izlasi ar ekipējumu. Tā ir Eiropā, Ziemeļamerikā un citur," stāstīja Baldonieks. "Ekipējuma jautājumā esam visu atrisinājuši. Vairāki spēlētāji spēlēs ar saviem personīgajiem ķermeņa aizsargiem. Federācija jaunu ekipējumu nevar pirkt, jo spēlētājiem tas ir jāienēsā."

"Žēl, ka šīs komandas funkcionāri ir lieli vīri, kuri par hokejistu spēlēšanu izlasē domā savādāk," turpināja LHF pārstāvis. "Arī slidas mēs varam sagādāt, bet tas ir tāpat kā ar jauniem apaviem. Tās jāienēsā, savādāk var iedzīvoties savainojumos. Komandas vadībai par to vajadzēt padomāt."


" 9. un 10.novembrī "Arēnā
Rīga
" aizvadīs pārbaudes spēles pret Krievijas otro izlasi. Tās būs pirmās pārbaudes spēles pirms februārī Rīgā paredzētā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!